Ionel Dancu
797 vizualizări 13 nov 2018

Primarul general a confirmat că a fost vot în unanimitate în PSD privind propunerea de la ministerul Educaţiei.

"Am votat ca Ecaterina Andronescu să devină minstru al Educaţiei este foarte important să dîm un mesaj în toata ţara, să avem un profesionist", a afirmat Firea.

"Pentru înlocuitorul domnului Negrescu, am spus că nu înţeleg motivele demisiei. Domnul Negrescu a explicat că i s-au luat anumite atribuţii şi nu i s-a parut colegial. Am votat abţinere pentru domnul Ciamba", a mai spus primarul general.

Gabriela Firea a confirmat şi că secretarul de stat din MAE, George Ciamba, va fi propunerea pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene. În acest caz au fost două abţineri: Gabriela Firea şi Victor Negrescu, ministrul demisionar.

Firea a abordat şi subiectul remanierii. „Eu aş dori ca fiecare remaniere să se facă cu o explicaţie profesională şi nu cu criterii introduse aleatoriu sau cu teste grilă de care am auzit că probabil vom da, în care să bifăm <Da>, <Nu>, <Poate>. Mie nu mi se pare normal să jucăm X şi O cu viaţa acestei ţări. Era o discuţie, la un moment dat, că în CEx vom primi nişte teste grilă care să ne exprimăm opinia în legătură cu activitatea miniştrilor. Eu nu sunt de acord, e normal ca premierul să spună cum a colaborat cu fiecare ministru şi să asume o schimbare de Guvern, nu să jucăm <Spânzurătoarea> în CEx”, a declarat, marţi, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.

"S-a discutat despre rectificarea bugetară şi bugetul pe anul viitor. Era normal să fie invitat şi primarul general, deşi nu este agreat. Trebuia să fiu invitată la acea întâlnire", a declarat primarul general al Capitalei, înaintea şedinţei PSD.

Gabriela Firea a precizat că nu există niciun articol în regulamentul Partidului Social Democrat pentru a fi exclusă.

"Am citit statutul din scoarţă în scoarţă. Nu este niciun articol care să spună că un membru poate fi exclus dacă îi susţine pe cetăţeni. Asta scrie în statut. Depinde acum fiecare ce articol citeşte. Dacă mie îmi găsiţi o singură frază sau afirmaţie (jignitoare -n.r.) referitoare la PSD, îmi dau singură demisia. Eu am făcut afirmaţia cu stilul de conducere al lui Liviu Dragnea, nu am adus jigniri membrilor PSD, colegilor PSD, sub nicio formă", a mai declarat edilul.

Biroul Permanent Naţional al PSD se reuneşte, marţi, de la ora 11.30. Pe ordinea de zi a şedinţei este analizarea propunerilor de candidaţi pentru funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate. Potrivit surselor citate, vineri expiră interimatul de 45 de zile al Rovanei Plumb la Ministerul Educaţiei Naţionale.

De asemenea, la şedinţa BPN al PSD se va discuta şi despre propunerile pentru funcţia de ministru delegat al Afacerilor Europene. Secretarul de stat din MAE, George Ciamba, este o variantă luată în calcul de premierul Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Premierul Viorica Dăncilă discută cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia din Parlament, înaintea şedinţei BPN în care social-democraţii vor analiza propunerile de candidaţi de ministru la Educaţie şi Afaceri Europene.

Potrivit surselor citate, vineri expiră interimatul de 45 de zile al Rovanei Plumb la Ministerul Educaţiei Naţionale.

De asemenea, la şedinţa BPN al PSD se va discuta şi despre propunerile pentru funcţia de ministru delegat al Afacerilor Europene, dacă premierul Viorica Dăncilă nu va trimite în cursul zilei de luni o propunere către Palatul Cotroceni.

Secretarul de stat din MAE, George Ciamba, este o variantă luată în calcul de premierul Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale. Potrivit surselor citate, decizia finală a premierului va fi luată până marţi, cel târziu, au mai spus pentru MEDIAFAX.

George Ciamba este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din decembrie 1990, potrivit site-ului MAE.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 2 octombrie, decretele de revocare din funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale a lui Valentin Popa şi de desemnare a ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ca ministru interimar al Educaţiei Naţionale.

Valentin Popa a demisionat după ce UDMR i-a reproşat că a introdus în ordonanţa privind predarea limbii române în şcolile cu predare în limbile minorităţilor o prevedere potrivit căreia orele de Limba şi literatura Română sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.

Citește și: