Alexandru Costea
49 vizualizări 10 oct 2019

„Da, astăzi moţiunea trece. Sunt convins. După cum ştiţi, preşedintele trebuie să demareze consultări cu partidele politice, în urma cărora va desemna un prim-ministru. Premierul va trebui să pregătească un program de guvernare pe care să îl prezinte Parlamentului împreună cu lista Guvernului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi, la Parlament.

Întrebat dacă ALDE ar susţine un guvern de tranziţie pentru un an de zile, Tăriceanu a răspuns: „Da, am mai declarat lucrul acesta. Mi se pare că avem la dispoziţie două soluţii. Una politică, bazată pe un guvern politic şi o soluţie tehnocrată, care mie îmi displace. Nu am încredere în guvernele tehnocrate. Soluţia politică ar trebui să se bazeze pe cei care au iniţiat moţiunea, adică pe PNL”.

Liderul ALDE a adăugat că nu crede în varianta alegerilor anticipate.

„Cunosc prea bine parlamentul ca să îmi fac astfel de iluzii. Nu, ALDE nu va face parte din viitorul Guvern”, a conchis Tăriceanu.

Moţiunea de cenzură este dezbătută la momentul transmiterii acestei ştiri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că votul moţiunii va fi de la ora 13.00. Votul este secret cu bile.

Citește și: