Raluca Lazaroi
180 vizualizări 17 ian 2020

Daniel Suciu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că partidul va depune moţiunea de cenzură în maxim 3 zile după asumarea răspunderii pe alegerea primarilor.

„Nu ne tremură genunchii, nu ne lăsăm ameţiţi, nu ne temem de ameninţările PNL, nu ne ferim de alegerile anticipate, dar în schimb o spunem clar: până la alegeri anticipate mai este... Singurul obiectiv al Partidului Naţional Liberal şi al acestei guvernări este să fugă de propriile cuvinte şi de propriile promisiuni”, a spus Suciu.

În opinia acestuia, PNL vrea anticipate pentru a „fugi” de promisiuni: alocaţii mărite „mai la vară”, dar vara se va transforma în toamnă, majorarea pensiilor, etc.

„Moţiunea de cenzura va trece, dar nu luăm în calcul să propunem un premier din rândurile PSD, pentru că alegerile sunt la termen, în luna decembrie, şi există suficiente variante, inclusiv un guvern care să asigure această tranziţie până la alegerile din decembrie”, a spus deputatul PSD.

Guvernul a decis să îşi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, iar în replică Marcel Ciolacu a declarat că social-democraţii vor depune moţiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

Biroul Permanent Naţional al PSD urmează să se reunească luni, surse din partid declarând, pentru MEDIAFAX, că printre subiectele de discuţii va fi şi depunerea moţiunii de cenzură.

La rândul său, liderul UDMR din Senat, Cseke Attila, a anunţat că Uniunea va susţine moţiunea de cenzură.

Citește și: