Ana Petrescu
3944 vizualizări 7 sep 2018

"Am citit şi eu scrisoarea doamnei Firea. Încerc să mă obişnuiesc cu modul acesta nou de lucru în cadrul partidului, după 22 de ani în partid. Văd mai nou că trimitem scrisori. E genul poştă, de trimis scrisori prin poştă, dragoste şi prietenie. (...) Scrisoarea pierdută... aş vrea să o comentez un pic. Dacă dânsa vine cu tot felul de idei şi năstruşnicii din acestea, cred că greşeşte. Dânsa nu face agenda nici a partidului, nici a nimănui. Ne-am propus un program foarte interesant pentru oameni, agresiv investiţional în toate domeniile, începând de la spitale regionale, autostrăzi, cale ferată de viteză mare, staţiuni balneoclimaterice şi dintr-o dată, în loc să ne axăm pe aceste treburi, pentru că le putem face, doamna Firea se trezeşte şi îi arde să ne trimită scrisori pierdute, scrisori de dragoste, cere vot de încredere. (...) Dacă are nemulţumiri administrative, să facă dezbateri cu miniştrii de resort, cu premierul, dar nu să ne facă scrisori. Nu este nici ombelico del mondo, nici diva hollywoodiană ca să ne spună ce să facem. Cam atât. Restul cred că ar fi cazul să se potolească. Să facă întâlniri tete-a-tete cu preşedintele, cu cine vrea dânsa, dar să ne lase în pace, pentru că noi avem treabă", spune Cătălin Rădulescu.

Deputatul PSD o ironizează pe Firea şi îi recomandă să înceapă cu solicitarea votului de încredere în familie, la Voluntari.

”Dacă îi place să fie membru simplu, atunci să facă un gest şi să-şi dea demisia de peste tot. Iar dacă vrea meciuri de desene animate şi să ceară dânsa un vot de încredere pentru preşedinte, ar putea să înceapă să facă acolo, în familia dânsei, la Voluntari, un vot de încredere, apoi să ceară un vot de încredere populaţiei pentru dânsa, şi apoi să vină să ceară un vot de încredere pentru preşedinte. Eu şi colegii mei îi facem recomandări. Primul lucru, îi cerem să vină în grupurile parlamentare. Vreo 15-20 de colegi şi mai ales colege, supăraţi şi supărate pe atitudinea de diva a ecranului, îi transmit să vină în grupurile parlamentare ale PSD, pentru că vrem să ne spună ce vrea dânsa în viaţa aceasta, ce vrea cu partidul. Tocmai ne gândisem să se pregătească asiduu şi la următorul Congres să candideze cu brio şi o să vadă atunci susţinerea partidului pentru dânsa", a completat Rădulescu.

În replică la acuzaţiile lui Firea, conform cărora Liviu Dragnea se consultă în deciziile importante din PSD doar cu un grup restrâns de apropiaţi, deputatul PSD îi trânteşte primarului general o altă ironie.

"Eu cred că dânsa se duce acasă, stă cu domnul Pandele de vorbă, mai stă cu unii acoliţi ai Securităţii, fac o agenda acolo şi cu nişte membri marcanţi din Guvern şi apoi vine şi spune cu buzele ţuguiate ce vrea să facem. Noi nu avem timp de Congres când vrea fiecare. Preşedintele Liviu Dragnea, bun, rău, a fost ales de vreo 500.000 de membri. Doamna Firea a mai făcut în CEx un exerciţiu şi a luat ”foarte multe” voturi: dânsa şi cavalerul teuton, prieten din copilărie. Au mai încercat şi au luat două voturi", a conchis Cătălin Rădulescu.

 

Citește și: