Elena Crangasu
316 vizualizări 13 dec 2019

ORA 16:45 Dăncilă, despre o posibilă candidatură a lui Carmen Dan la şefia organizaţiei femeilor: „Mi-ar place”

Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în urma şedinţei CEx a PSD, că „i-ar place” să candideze şi Carmen Dan pentru şefia organizaţiei femeilor social-democrate, şi nu numai aceasta, pentru că nu doreşte să fie unicul candidat. Dăncilă este, în momentul de faţă, preşedintele interimar al organizaţiei.

„Mi-ar place, mi-ar place să candideze nu numai Carmen Dan, oricine (pentru şefia organizaţiei de femei social-democrate - n.r) , pentru că asta este democraţia, nu vreau să fiu candidat unic. În fond, încrederea colegelor, a organizaţiilor va fi cea care va decide cine va conduce în perioada următoare organizaţia de femei”, a afirmat Viorica Dăncilă despre o posibilă candidatură a lui Carmen Dan pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei femeilor social-democrate.

Ea a mai spus că alegerile pentru conducerea organizaţiei de femei a PSD vor avea loc „probabil în ianuarie”, înaintea congresului partidului.

 

Ştire iniţială 

„Avem un CEx în care vom discuta despre proiectele Organizaţiei de femei, despre conferinţa pe care vrem s-o organizăm, bineînţeles, cu aprobarea Comtietului PSD”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată ce subiecte vor fi abordate în Comitetul Executiv de vineri al PSD.

Ea a adăugat că este posibil ca alegerile pentru organizaţia de femei a PSD ar putea avea loc la începutul anului viitor.

„Vom stabili împreună cu conducerea, cu preşedintele interimar, vom stabili în CEx, vom vedea, cred că la începutul anului următor”, a explicat Dăncilă.

Fostul lider al PSD a mai spus că discută des cu Marcel Ciolacu, inclusiv joi au avut o discuţie despre strategia PSD faţă de măsurile Guvernului Orban.

„Sigur, vorbesc foarte des cu domnul Ciolacu, este normal, suntem în aceeaşi echipă, trebuie să avem un dialog permanent, şi ieri am discutat. Despre priorităţile PSD, despre modul în care ne implicăm fiecare dintre noi, despre echipa PSD, despre măsurile pe care trebuie să le luăm şi despre ceea ce face actualul Guvern”, a completat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă Marcel Ciolacu o susţine pentru a deveni preşedintele deplin al organizaţiei de femei, Dăncilă a răspuns: „susţinerea trebuie să vină din partea conducerii, dar ştiţi foarte bine că este un vot din partea colegelor mele, din echipa femeilor social-democrate”.

Chestionată despre nemulţumirile unor colege social-democrate din organizaţia de femei referitoare la decizia CEx prin care a fost numită interimar la şefia filialei, şi nu prin alegeri interne, Viorica Dăncilă e precizat că asta prevede statutul partidului.

„Aşa este statutul. Interimatul este votat în cadrul Comitetului Executiv Naţional şi nu cred că sunt multe colege, fiindcă am avut o relaţia foarte bună cu ele, am fost preşedintele care a susţinut cele mai multe femei în funcţie de conducere”, a subliniat fostul premier.

Aceasta a mai spus „din păcate”, relaţia între ea şi Carmen Dan este una „mai rece”.

„Din păcate este o relaţie mai rece, dar acest lucru îl vom lămuri în interiorul partidului”, a conchis Dăncilă.

Viorica Dăncilă a devenit preşedinte interimar al organizaţiei de femei PSD, după ce şi-a dat demisionat de la conducerea partidului, din cauza pierderii alegerilor prezidenţiale. Pentru a deveni preşedinte cu atribuţii depline al filialei este necesară organizarea unei conferinţe de alegeri.

Secretarul general interimar al PSD Paul Stănescu a afirmat că până în februarie 2020, când este programat Congresul PSD, şi în teritoriu trebuie organizate alegeri, pentru stabilirea conducerii fiecărei organizaţii judeţene.

 

Citește și: