Ionel Dancu
844 vizualizări 5 nov 2018

De asemenea, la discuţiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat şi propunerea ca în CExN să se aplice o formă de sancţiune şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, precum şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, au declarat duminică, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

În cazul lui Ţuţuianu şi Neacşu, participanţii la discuţiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, în timp ce pentru Pandea şi Mocioalcă, propunerile au fost ca aceştia să fie schimbaţi din fruntea organizaţiilor judeţene pe care le conduc dar să rămână membri ai partidului, au mai declarat sursele citate.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a discutat duminică seară, la Parlament, cu o parte din liderii judeţeni PSD, pe tema ordinii de zi a reuniunii Comitetului Executiv Naţional de luni, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid. Potrivit surselor citate, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat o „şedinţă pregătitoare” în format restrâns.

CExN al PSD va discuta, luni, tot la Parlament, de la ora 12.00, despre înregistrările în care Adrian Ţuţuianu a criticat miniştrii şi conducerea partidului. Unii lideri judeţeni au invocat public posibilitatea excluderii vicepreşedintelui PSD, în timp ce alţii au îndemnat la calm.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că acei lideri care au trimis scrisori „de sorginte #rezist” şi au spus că fac parte dintr-un partid de „maimuţe” nu mai reprezintă „poziţia unitară a PSD”.

 

 

De asemenea, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), consideră că „mai bine ne despărţim” de acei membri care nu respectă votul majorităţii şi l-a nominalizat pe Adrian Ţuţuianu spunând că l-a deranjat faptul că vicepreşedintele partidului şi-a criticat colegii.

Şi vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că unii preşedinţi de organizaţii judeţene cer „vehement” excluderea din partid a lui Ţuţuianu pentru „declaraţii nelalocul lor”.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că partidul trebuie să încerce să-i păstreze pe liderii care au avut rezultate electorale bune. Într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, liderul judeţean social-democrat a afirmat, sâmbătă, că el dezaprobă „lichidarea” vocilor critice şi a apreciat că vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu trebuie acceptat chiar dacă „vorbeşte în plus”.

 

 

Vanghelie: Dragnea nu-i va exclude pe ”pucişti” din partid. Ce spune despre Bădălău

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie şi-a exprimat şi el opinia în ceea ce priveşte CexN-ul de luni. În opinia fostului edil, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu-i va exclude pe "pucişti" din partid, însă îi va schimba din Guvern pe vicepremierul Paul Stănescu şi pe ministrul Apărării Mihai Fifor.

"Nu cred că îi dă afară Dragnea, încearcă să se reorganizeze, iar domnul Dragnea va arăta puterea. Dragnea încearcă să aibă o alternativă la cele 50 de voturi. Cred că un pic şi cu PMP, cred că diferite forme. Cred că sunt anumite discuţii şi negocieri, dar nu cred că se va întâmpla nimic la vot. Îi tăvăleşte şi chiar îi schimbă pe cei care sunt în Guvern. Cred că îl schimbă pe Paul Stănescu. (...) Din păcate, nu există o alternativă astăzi la Liviu Dragnea. Cred că va fi schimbat, domnul Fifor", a completat Vanghelie.

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat, la un post TV, că senatorul PSD Niculae Bădălău este "cel mai mare mincinos", care se duce într-un birou şi îi minte pe "pucişti", iar după trei minute se duce în alt birou şi îl minte pe Liviu Dragnea.

"Bădălău e cel mai mare mincinos. Pe de o parte îi minte pe pucişti, dar şi pe Dragnea. Aşa a rămas acolo (în PSD - n.r.). Iese dintr-un birou şi se duce în celălalt birou în trei minute, şi spune altceva decât le-a zis celorlalţi", a afirmat fostul social-democrat Marian Vanghelie, duminică, într-o intervenţie telefonică la postul B1TV.

Nicolae Bădălău a susţinut scrisoarea formulată de contestatarii lui Liviu Dragnea, dar la ultima şedinţe CEx din 21 septembrie în care liderul PSD a primit votul de încredere din partea partidului nu a votat împotriva acestuia. 

 

Ţuţuianu: Nu plec din PSD cât am sprijinul colegilor din organizaţia Dâmboviţa 

Vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu a declarat, luni, înaintea şedinţei CExN al partidului, că nu va demisiona din moment ce are sprijinul colelgilor din organizaţia formaţiunii din Dâmboviţa, dar şi al celor care au semnat scrisoarea adresată conducerii social-democraţilor.

”Nu plec nicăieri, nici în alt partid, nu plec nici din Partidul Social Democrat atât timp cât am sprijinul colegilor din organizaţia Dâmboviţa şi al colegilor care sunt semnatari ai scrisorii. Dacă ne uităm în DEX, pucist înseamnă altceva, unii care preiau cu forţa armată conducerea unui stat. Noi nu avem nicio forţă armată în spate, nu vrem să preluăm conducerea statului, suntem într-o dispută internă în cadrul partidului care trebuie să aibă un răspuns adecvat şi sper să fie un răspuns democratic şi nu unul care să nu ţină cont de interesele partidului”, a declarat înaintea şedinţei CExN al PSD vicepreşedintele partidului Adrian Ţuţuianu.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie sancţionat în CEx, Ţuţuianu a răspuns: „Am văzut că sunt colegi care sunt mai inflamaţi, am văzut că alţii îndeamnă la calm, nu ştiu, asta o vom vedea azi”.

Adrian Ţuţuianu a fost unul dintre semnatarii scrisorii din PSD, prin care se cerea demisia lui Liviu Dragnea atât din fruntea partidului, cât şi a Camerei Deputaţilor.

"Eu ce am spus nu retractez pentru că sunt un tip vertical. Spun cu convingere şi fermitate şi am făcut discuţiile în partid, e regretabil că avem câţiva care au alte preocupări şi au înregistrat discuţii care erau până la urmă în cadrul privat. Sunt membru PSD de 20 ani, nu m-am plimbat prin partide politice, am învăţat ceva carte şi când mă pronunţ, mă pronunţ în cunoştinţă de cauză (...) Nu plec din PSD, dacă vrea cineva să mă dea afară voi aştepta până revin", a declarat Adrian Ţuţuianu, după ce o parte masivă a PSD s-a exprimat în favoarea lui Dragnea.

 

 

O înregistrare în care senatorul PSD Adrian Ţuţuianu îi ironizează pe Claudiu Manda şi Lia Olguţa Vasilescu a fost făcută publică de un post de televiziune. 

"Au mai luat cuvântul Olguţa Vasilescu, care începuse şi ea să dea lecţii că nu ştiu şi ce. I-am zis cam asa, că face parte din categoria miniştrilor care au senzaţia că, dacă s-au aşezat pe un scaun, sunt şi ei mai deştepţi. Era pe vremea comuniştilor o vorbă: «Fie prostul cât de prost, mintea vine după post». A ieşit Claudiu Manda că i-am atacat-o pe doamna (Lia Olguţa Vasilescu – n.r.), mi-a spus că e fericit că e contemporan cu mine. I-am spus că îi foloseşte. M-a înjurat mai temeinic decât alţii," povestea Adrian Ţuţuianu, potrivit înregistrării audio din discuţiile cu primarii social-democraţi din judeţul său.

Senatorul PSD a vorbit şi despre  Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, pe care a caracterizat-o drept "o fătucă simpatică, dar nu a lucrat toată viaţa ei într-o funcţie ca asta".

 

 

Gabriela Firea nu va fi prezentă la CExN: Nu am de ce să fug de CEx. Nu mi-e ruşine cu activitatea mea

La CexN, Gabriela Firea nu va fi prezentă. Primarul general al Capitalei va efectua o vizită oficială la Madrid. La invitaţia omologului său, Manuela Carmena Castrillo, Firea va semna un memorandum de cooperare privind dezvoltarea durabilă, infrastructura, educaţia, cultura şi turismul.

Gabriela Firea a declarat vineri că nu intenţionează să se eschiveze de la CexN, dar nu poate amâna vizita oficială la Madrid, care este programată încă din august. 

„Nu ştiu când va fi CEx, pentru că deocamdată doar pe surse am aflat că se va organiza Comitetul Executiv. Nu am primit până acum o invitaţie. Dacă va avea loc, aşa cum se zvoneşte, luni sau miercuri, nu voi participa pentru că am acceptat încă din luna august invitaţia de a merge într-o delegaţie oficială la Madrid, la mai multe evenimente. Văzând deja că se speculează că merg special la Madrid, ca să nu merg la CEx, v-am adus şi documentul care atestă că pe data de 6 august am fost invitată şi am şi acceptat”, a declaat, vineri, Gabriela Firea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a mai susţinut că nu fuge de Comitetul Executiv şi, întrebată dacă îi este teamă de o excludere partid, Firea a răspuns că îi este teamă doar de Dumnezeu.

„Nu am de ce să fug de CEx. Nu mi-e ruşine cu activitatea mea, cred că măsura fiecărui om politic este dată de calitatea sa umană, de activitatea la locul de muncă. (…) Eu v-am mai spus că nu mi-e teamă decât de Dumnezeu, pe care îl iubesc, nu mă raportez la el cu frică. În rest, totul este trecător în viaţă. Spun însă că nu sunt motive pentru că nu mi-am încălcat angajamentul faţă de cetăţeni, nu mi-am încălcat statutul, nu am adus prejudicii partidului pe care îl reprezint, am avut declaraţii referitoare la o persoană”, a mai declarat Gabriela Firea. 

 

 

Citește și: