670 vizualizări 11 sep 2019

Dumitru-Daniel Chirilă (născut în 1978) este, în prezent, secretar de stat în MAI, funcţie deţinută din luna august a acestui an (post ocupat în locul lui Marin Gheorghe).

Potrivit CV-ului său publicat pe site-ul MAI, in perioada ianuarie 2018 - iulie 2019, Chirilă a deţinut funcţia de director general al companiei Quality Business Solutions (oferă consultanţă în domeniul infrastructurii comunicaţiilor). De asemenea, în anul 2017, acesta a fost consilierul personal al preşedintelui S&T România.

Din 20 martie 2017, Chirilă este ofiţer în rezervă, arată CV-ul său.

În perioada 2015-2017, acesta a fost consilier cu atribuţii specifice în cadrul Compartimentului pentru Apărare al Departamentului Securităţii Naţionale (din cadrul Administraţiei Prezidenţiale).

Totodată, propunerea pentru funcţia de conducere a MAI a deţinut şi funcţia de şef la Biroul de Combaterea Macrocriminaliăţtii Economico - Financiare, Spălarii Banilor si a Infractiunilor din Piaţa de Capital din cadrul IGPR.

Mai mult, în perioada 2006-2010, Chirilă a fost ofiţer operativ la Sectorul Riscuri si Amenintari in domeniul Criminalitatii Organizate din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. Ofiţer operativ a fost şi pentru mai mulţi ani la IPJ Mehedinţi.

Chirilă este absolvent al Colegiului Naţional de Informaţii - Academia Nationala de Informaţii "Mihai Viteazul" din cadrul Serviciului Român de Informatii şi are un master în Relaţii internaţionale. Sisteme de Securitate (Universitatea Lucian Blaga din Sibiu), unul în Drept internaţional (Universitatea Hyperion) şi altul în Drept privat (Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”). Chirilă este licenţiat în ştiinţe juridice (Facultatea de Drept din Craiova)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va trimite miercuri seară propunerea pentru portofoliul de la ministerul Afacerilor Interne, unde-l va nominaliza pe Dan Chirilă.

Citește și: