Alexandru Costea
43 vizualizări 16 ian 2020

”Vom avea două tururi la locale, asa cum este corect dpdv democratic. Vlad, Nicuşor, ne vom măsură puterile separat, apoi ne vom alia în consiliile locale şi vom scăpa de ciuma roşie. Apoi avem patru ani ca să ne dovedim competenţi”, a scris pe Facebook Ciprian Ciucu, fost consilier general PNL .

Ciucu şi-a anunţat, în august 2018, intenţia de a candida pentru funcţia de primar al Capitalei, precizând că are susţinerea PNL. El a fost numit, la începutul lunii decembrie, preşedinte al Agenţiei Funcţionarilor Publici.

Executivul a luat decizia, în şedinţa de joi, de a-şi angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, a anunţat premierul Ludovic Orban.

„În urmă cu peste doi ani de zile am iniţiat un proiect de lege pentru a transpune dorinţa oamenilor de îmbunătăţire a modului de alegere a primarilor şi de conferire a unei legitimităţi acestor primari, prin impunerea obligaţiei ca primarii să fie aleşi cu 50%+1 dintre cetîţenii care îşi exprimă votul. Proiectul a fost parcat neregulamentar printr-o decizie a BPR la o comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea proiectului de lege. (...) Ca atare stimaţi colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege de alegerea primarilor în două tururi”, a spus Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

sursa foto: Facebook

 

 

Citește și: