555 vizualizări 17 sep 2019

„Să ştiţi că doamna Birchall de la jusţitie nu vorbeşte în numele PSD! Agenda ei de lucru nu are nicio legătură cu cea a partidului. Şi nici cu voturile a milioane de români care încă mai speră ca PSD să facă dreptate! Şi sper ca toată lumea să înţeleagă asta!”, a scris Codrin Ştefănescu, marţi, pe Facebook.

Reacţia social-democratului vine în contextul în care preşedintele CSM, Lia Savonea, i-a cerut, marţi, în plenul CSM, ministrului Justiţiei, Ana Birchall, să precizeze dacă a agreat în vreun fel cu procurorul general american sau cu reprezentanţii altui stat asupra unei „foi de parcurs” cu privire la întărirea statului de drept din România.

Marţi, ordinea de zi a şedinţei plenului CSM a fost suplimentată cu această adresă, iar preşedintele Consiliului, Lia Savonea, i-a cerut explicaţii ministrului Justiţiei pe această temă.

Astfel, Birchall a spus că are obligaţia „de a reprezenta România şi ministerul Justiţiei pe linia justiţiei în orice relaţie instituţională”, precizând că va răspunde în scris referitor la subiect.

 

Citește și: