Alexandru Costea
344 vizualizări 17 ian 2020

”Habar n-am de ce vrea Ciolacu guvern de uniune nationala. Cā mā tot intrebati asta si n-am un rāspuns. Sā te unesti cu cine? Cu Turcan? Cu Orban? Cu Tomac? Cu fostii aliati din ALDE care ne-au trântit guvernul? Si ne-au trādat fārā milā? Cu “prietenii” care ne-au pārāsit când ne era mai greu? Cu cei care de trei luni distrug tot ce am construit noi in trei ani? Fereascā sfântu’ de asa ceva”, a scris pe Facebook Codrin Ştefănescu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Piteşti, că dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată, va propune un guvern de uniune naţională până în luna noiembrie, ”când sunt alegeri la termen”.

”Este o moţiune serioasă şi chiar dorim să treacă. Nu avem un scop politic, nu avem un program politic. Dorim să stopăm un lucru care nu se face niciunde într-o ţară dezvoltată. Nu ai dreptul să schimbi regulile în timpul jocului. (...) După moţiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru. Este varianta unui guvern de uniune naţională până în noiembrie, când sunt alegeri la termen”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a catalogat intenţia liberalilor de a provoca organizarea alegerilor parlamentare anticipate drept ”un moft”.

Ciolacu a mai spus că în prezent, matematic, nu există o majoritate pentru aprobarea moţiunii de cenzură.

De asemenea, liderul interimar al social-democraţilor a anunţat că, dacă moţiunea de cenzură nu va trece în Parlament, va ataca la CCR proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi.

Guvernul a decis să îşi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, iar în replică Marcel Ciolacu a declarat că social-democraţii vor depune moţiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

 

Citește și: