Departamentul Politic
2725 vizualizări 19 sep 2018

Liviu Dragnea nu pare prea afectat de frământările din partid şi a ignorat întrebările presei despre scrisoarea celor trei vicepreşedinţi ai partidului.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu crede că scrisoarea apărută în PSD este un act de trădare din partea unor colegi pe care Liviu Dragnea i-a susţinut în funcţii colosale.

"Avem de-a face cu un complot. (...) Scrisoarea acestor oblojiţi o văd ca pe un act de trădare şi asta le-o spun public ca să înţeleagă toţi membrii de partid , toţi simpatizanţii. Actul de trădare vine de la nişte colegi care au fost susţinuţi în funcţii colosale: Ţuţuianu este printre primii oameni în stat, fost ministru al Apărării, actual vicepreşedinte al Senatului. Domnul Paul Stănescu, colegul şi prietenul nostru, este vicepreşedinte al partidului, vice-prim-ministru, ministrul Dezvoltării. Gabriela Firea este primarul general al Capitalei şi vicepreşedinte de partid, susţinută total de Liviu Dragnea", a declarat Codrin Ştefănescu, la Antena 3, care nu crede că scrisoarea va avea succes în şedinţa Comitetului Executiv PSD de vineri.

"Membrii noştri de partid nu o să înghită această scrisoare. Discuţia de la CEX va fi una extrem de de dură şi tranşantă pe această chestiune, pentru că ne-au adus mari prejudicii de imagine toate aceste declaraţii în ultimele câteva săptămâni, într-un moment foarte delicat pentru partid, într-un moment în care în linia întâi se află foarte mulţi colegi de-ai noştri. Vineri, la CEX, va trebui să găsim obligatoriu o soluţie la această chestiune", a completat Codrin Ştefănescu.

 

Florin Iordache: Să oprim aceste conflicte interne

Şi Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor,  crede că problema contestării lui Dragnea trebuie rezolvată în şedinţa de vineri.

”Nu am apucat să citesc scrisoarea. Discutăm vineri la CEx. Nu are rost să ne dăm cu părerea pe la toate colţurile, ne uităm ce zice statutul şi în funcţie de asta, analizăm şi vom decide. Punctul meu de vedere este că toate aceste discuţii trebuie să le avem în partid", a declarat Iordache, la Parlament, care cere stoparea acestui conflict intern din partid.

”Haideţi să oprim aceste conflicte interne. PSD a făcut lucruri foarte bune şi doar cei care sunt rău-voitori sau nu vor să vadă toate lucrurile bune pe care PSD-ul le-a făcut. Trebuie să ne oprim cu aceste discuţii, dezbateri, nemulţumiri în plan extern, aşa cum apar acum în media, le discutăm în partid, punem cruce, mergem mai depart, avem multe lucruri de făcut, de la referendum, continuarea guvernării şi aşa mai departe”, a precizat Iordache.

Întrebat dacă va fi linişte în PSD chiar dacă nu pleacă Dragnea, Iordache a răspuns: ”Fără îndoială, da”.

Gabriel Zetea: Organizaţiile din Ardeal, pooziţie comună la şedinţa CEx

Vicepreşedintelui PSD Gabriel Zetea nu i se pare colegial că scrisoarea contestarilor nu a fost discutată mai întâi în interiorul formaţiunii şi promite o poziţie comună a organizaţiilor din Ardeal în CExN de vineri.

"Nu am spus că nu sunt de acord cu documentul, dar partidul e format din 500.000 de membri. Nu o să se poată lua o decizie în CExN pe care s-o accepte toată lumea. Vom luat deciziile în comun, toţi cei 15-16 lideri de organizaţii. Ne vom întâlni probabil joi să discutăm, pentru ca organizaţiile din Ardeal să aibă o poziţie tranşantă la CEX al PSD. (...) Ideea de tabără deranjează foarte mult şi ar putea duce la o înfrângere a PSD", afirmă Zetea, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Nici el nu este convins că Dragnea trebuie să demisioneze din funcţii: "Daţi-mi voie să discutăm în interiorul partidului. Aş fi vrut ca această scrisoare să fie discutată în interiorul partidului. Am auzit doar azi despre conţinutul ei. Acest lucru nu e în regulă, referindu-ne la colegialitate. Asta nu înseamnă că unele puncte nu pot fi susţinute. Atâta timp cât Liviu Dragnea a fost paratrăsnet împotriva loviturilor, evident că imaginea sa nu este una bună în această perioadă."

 

Citește și: