Ionel Dancu
2750 vizualizări 1 oct 2018

Preşedintele PSD Liviu Dragnea îi avertizează pe cei opt membri CEx care au votat pentru demisia sa din funcţie şi au criticat în public anumite aspecte din partid, că „nu vor mai face parte din echipă”, dacă îşi vor continua atacurile.

”Au fost opt oameni care au votat în CEx şi eu le doresc succes în continuare. (...) Toţi ceilalţi colegi care au acordat sprijinul în continuare au spus ”Ne-am şi plictisit, cum se mai trezeşte cineva, cum punem iar în discuţie chestiunea asta.” Toţi cei care au venit să susţină au venit cu mandat de la judeţele respective. Noi avem obiective mari de atins în continuare. Este nevoie de orice membru de partid, de orice lider de partid. Depinde de fiecare cum îşi va gestiona prestaţia în perioada următoare. Dacă va înţelege că dincolo de planuri, ale lor sau ale altora din afara partidului, este mai important ce facem cu această ţară, sunt bineveniţi. Dacă vor continua cu această atitudine, cu tot felul de întâlniri secrete, întâlniri cu Dumbravă de la SRI sau cu alţii, comunicări cu Iohannis sau nu, este problema lor, dar nu vor mai face parte din echipă”, a declarat Dragnea duminică seară la România TV. ”Nu eu, marea masă, majoritatea zdrobitoare din partid nu mai acceptă astfel de acţiuni.”

Preşedintele PSD aminteşte că statutul partidului nu admite astfel de acţiuni.

”Eu sper să nu mai ajungem acolo. Se va aplica Statutul, fără ezitare. Să ne uităm cu atenţie în Statut, pentru că asta înseamnă un partid democratic. Nu poţi să clamezi democraţie în partid, care ţi se pare ţie că este încălcată, doar când îţi convine. (...) Nu poate unul, sau nu pot 2, 3, 4, 5, 7, 8 să lovească în permanenţă partidul şi să pună sub semnul întrebării stabilitatea coaliţiei şi stabilitatea guvernării. Aşa ceva nu va mai poate fi acceptat şi nu va mai fi acceptat. Eu nu dau ultimatumuri, eu doar spun ce s-a discutat în zilele de dinainte CEx şi în zilele de după CEx”, a precizat Dragnea.

Liderul PSD apreciază că un eventual „şantaj” al unor parlamentari social-democraţi pentru schimbarea din funcţie a unui lider al partidului ar reprezenta ”începutul sfârşitului”.

”Ar fi cel mai josnic lucru pe care ar putea să îl facă un parlamentar, să duci un partid în acest mecanism de şantaj, în care să zicem că 5 judeţe spun că nu mai vor să fie X acolo şi până nu pleacă, noi nu votăm. E în regulă, şi pleacă X. După care alte 5 judeţe spun că nouă nu ne place nici de Y, până nu pleacă Y, nu mai votăm nici noi. Asta înseamnă începutul sfârşitului, ori aşa ceva nu poate fi acceptat. Eu nu cred că se va ajunge acolo, pentru că totuşi este o limită peste care nu se va trece”, crede Dragnea.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea se delimitează şi de atitudinea lui Darius Vâlcov, care l-a asemănat pe Klaus Iohannis cu Hitler, pe care o consideră de nepermis.

"Mă delimitez de tipul ăsta de atitudini atât împotriva Forumului German, cât şi împotriva oricăror alte minorităţi din România. Susţin în permanenţă toate minorităţile din România, iar în ceea ce priveşte minoritatea germană, este o comunitate respectabilă care contribuie şi va contribui mult la dezvoltarea acestei ţări. Aici, mă delimitez de această acţiune, nu sunt absolut de acord cu tipul acesta de acţiuni. Relaţia cu Germania este foarte importantă", a declarat Liviu Dragnea, la RomâniaTv.

Liderul PSD nu înghite explicaţia potrivit căreia filmuleţul respectiv mai apăruse pe internet şi doar a fost preluat de Vâlcov.

"Nu l-am chemat la discuţii, ştiu că l-a certat doamna prim ministru. Are multe calităţi Vâlcov, este printre principalii contributori la programul de guvernare, dar ce a făcut este nepermis. Ştiu că şi-a cerut şi scuze, dar scuzele nu pot repara răul făcut. Eu îmi cer scuze, nefiind vina mea, sper ca niciodată să nu mai facă nici el nici altcineva, coleg din partid, pentru că noi nu suntem aşa, nu am fost niciodată radicali", a declarat Liviu Dragnea.

Pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a apărut, în urmă cu ceva timp, un filmuleţ în care Frontul Democrat al Germanilor din România este acuzat că ar fi continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.

 

Citește și: