Carmen Dumitrescu Rusan
1142 vizualizări 13 aug 2019

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova că este cel mai jignit prim-ministru din România şi spune că acest lucru s-a întâmplat „poate pentru că am fost femeie”.

„Nu pot fi de acord cu aceste jigniri. Vreau să spun că am am fost premierul cel mai jignit din România, poate pentru că am fost femeie, nu înţeleg acest lucru. Nu înţeleg aceste jigniri, mai ales că ele vin din partea bărbaţilor. Mă întreb dacă aşa se comportă cu partenerele lor, aşa se comportă cu prietenele, cu soţiile. Putem avea o discuţie civilizată şi cred că la acest standard trebuie să ne raportăm, nu am să răspund celor care vin cu tot felul de jigniri şi cu tot felul de cuvinte grele, cu această violenţă verbală. Eu cred că nu asta caracterizează poporul român şi dacă ei cred că aşa câştigă mai mult şi că venind cu aceste jigniri şi dezinformări sunt mai puternici, eu le spun că se înşală. Cred că aceasta dovedeşte calitatea lor şi dacă ne judecă pe noi, prima dată trebuie să uite în oglindă şi să vadă cum sunt ei pentru că în momentul în care vii cu astfel de jigniri... citeam astăzi un nou membru în politică, a dus nişte aprecieri şi nişte expresii greu de calificat”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul crede că unii uită de cei şapte ani de acasă în dorinţa de a câştiga capital politic.

„Dacă ei reprezintă viitorul României sau un exemplu pentru copiii noştri, acest lucru va fi, cred eu, foarte rău pentru toţi românii. Din dorinţa de a câştiga capital politic, uneori uită de cei 7 ani de acasă şi acest lucru este valabil în orice domeniu, fie că vorbim de politică, de alte domenii, e greu de acceptat. Cred că trebuie să ne întoarcem la respect. Nu o să mă vedeţi pe mine jignind pe cineva, nu o să răspund la aşa ceva”, a mai spus premierul.

Viorica Dăncilă a participat marţi, la Craiova, la conferinţa de alegeri a PSD Dolj.

 

Citește și: