Firuta Flutur
952 vizualizări 11 sep 2019

17: 30 Barna reacţionează după propunerile lui Dăncilă: Îi cer lui Iohannis să respingă propunerile de miniştri ALDE pentru portofoliile vacante

Liderul USR Dan Barna face apel la preşedintele Klaus Iohannis să respingă propunerile premierului Viorica Dăncilă ca membrii ALDE Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Ştefan Băişanu să fie numiţi la cele trei ministere vacante. Acesta spune că liderul PSD trebuie să se prezinte la votul în Parlament.

Citeşte continuarea...

Ştire iniţială 

„Am decis să nominalizez reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor din luna august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înţeles că România are nevoie de stabilitate şi că importante sunt România şi românii. Este important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne consolidăm imaginea României în plan extern”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă făcută miercuri la Palatul Victoria.

Premierul a mai spus că „pornind de la interesele României, am luat decizia de a desemna reprezentanţi ai ALDE. Voi trimite către preşedintele Iohannis următoarele propuneri: pentru Mediu şi vicepremier Graţiela Gavrilescu, pentru Energie, domnul Ion Cupă, pentru portofoliul Relaţia cu Parlamentul, domnul Ştefan Băişanu”.

Propunere nouă, ministru vechi: Graţiela Gavrilescu, nominalizată la Mediu, a demisionat în urmă cu doar două săptămâni de la acelaşi minister

Graţiela Gavrilescu are 53 de ani şi a fost numită ministru al Mediului în anul 2017. A plecat din Guvernul Dăncilă odată cu retragerea ALDE de la guvernare, dar acum, la două săptămâni distanţă, este din nou propusă pentru a prelua Mediul.

În perioada 1990 - 1994 a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, apoi timp de doi ani a fost responsabil toxicologie şi protecţia mediului la aceeaşi firmă, iar din 1996 până în 2004 a fost director general al societăţii.

Citeşte continuarea...

Cine este Ion Cupă, nominalizat de PSD pentru Ministerul Energiei

Ion Cupă, propunerea făcută de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliul Energiei, este vicelider al Grupului Parlamentar ALDE din februarie 2018, preşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor.

Ion Cupă este născut în 1969, din Mehedinţi. A absolvit ASE în 1994 şi este membru în Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România şi în Corpul Experţilor contabili. Are un master în management financiar bancar, obţinut în 2007, şi a absolvit în 2009 Programul de formare specializată pentru înalţi funcţionari publici.

Citeşte continuarea...

Cine este Ştefan Băişanu, propus de Dăncilă pentru portofoliul ministru pentru Relaţia cu Parlamentul

Deputatul ALDE de Suceava Ştefan-Alexandru Băişanu, propus de premierului Viorica Dăncilă la portofoliul ministru pentru relaţia cu Parlamentul, are 51 de ani, a absolvit trei facultăţi, având şi un doctorat în filosofie.

Potrivit CV-ului afişat pe site-ul Camerei Deputaţilor, acesta a obţinut cel de-al doilea mandat de deputat pe listele ALDE. Până în luna septembrie a acestui an a fost vicelider al grupului deputaţilor ALDE.

Citeşte continuarea...

Dan Chirilă - propus la MAI, Camelia Gavrilă - la Educaţie şi Dan Matei - propus vicepremier

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va trimite miercuri seară şi noi propuneri de miniştri pentri portofoliul de la ministerul Afacerilor Interne, unde-l va nominaliza pe Dan Chirilă, la Educaţie, unde o propune Camelia Gavrilă şi pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

„Având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educaţiei Naţionale, iar funcţia pentru vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul preşedinte Iohannis următoarele propuneri de miniştri: pentru MAI - domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, pentru ministerul Educaţiei Naţionale - doamna Camelia Gavrilă, pentru funcţia de vice-prim ministru -domnul Dan Matei", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Cele şase propuneri vor fi trimise miercuri seară la Palatul Cotroceni, a mai anunţat Viorica Dăncilă.

Interimatul lui Mihai Fifor la ministerul Afacerilor Interne expiră joi, 12 septembrie.

Cine este Camelia Gavrilă, propunerea lui Dăncilă la conducerea ministerului Educaţiei 

Camelia Gavrilă, propusă de premierul Viorica Dăncilă ca ministru al Educaţiei, este actualmente deputat PSD, ales în circumscripţia electorală nr. 24 din Iaşi, fiind anterior inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. 

Camelia Gavrilă, în vârstă de 58 de ani, este în prezent deputat în Camera Deputatilor, ales în circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi, şi deţine şi funcţia de preşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Citeşte continuarea...

 

Citește și: