Teodor Bobei
264 vizualizări 17 ian 2020

“Călin Anton Popescu Tăriceanu susţine că se aliază poziţiei USR de reformare a serviciilor de informaţii din România şi de întărire a controlului civil asupra acestora, însă în comisia de control a SRI reprezentanţii ALDE s-au opus de fiecare dată organizării unor controale specifice la sediul instituţiei”, afirmă deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, membru în comisia de control a SRI.

Deputatul USR a mai spus că dacă Dragnea şi Tăriceanu ar fi vrut întărirea controlului civil ar fi putut să facă acest lucru.

“În ultimii ani m-am luptat în comisia de control a SRI pentru întărirea controlului civil, însă de fiecare dată am întâlnit opoziţia PSD-ALDE. Dacă Dragnea şi Tăriceanu ar fi dorit cu adevărat întărirea controlului civil ar fi avut posibilitatea să facă acest lucru, pentru că au avut majoritatea parlamentară şi majoritatea în comisia de control a Serviciului Român de Informaţii”, precizează Viziteu.

Viziteu acuză parlamentarii PSD şi ALDE că erau vocali doar la televizor în privinţa controlului SRI, dar în comisie erau ca nişte "mieluşei".

“În loc să susţină proiectele mele reformiste, parlamentarii PSD-ALDE din comisia de control au preferat să acuze serviciile de informaţii că se implică în politică, că influenţează justiţia, că au ascultat milioane de români, că au firme prin intermediul cărora fac afaceri şi alte chestiuni care nu au fost probate niciodată. Totuşi, deşi la televizor pozau în mari luptărori cu «statul paralel», când ajungeau în comisia de control se
comportau ca nişte mieluşei faţă de SRI”, relatează deputatul USR.

Lucian Stanciu-Viziteu îl acuză pe liderul ALDE Căln Popescu-Tăriceanu că acţionează în interesele Moscovei.

“Sper ca politicieni duplicitari şi ipocriţi precum domnul Tăriceanu să nu mai ajungă niciodată în Legislativ, căci simpla lor prezenţă în Parlament reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei şi statului de drept din România. Cât despre aşa-zisul sprijin pe care spune că e dispus să-l ofere USR pentru reformarea serviciilor de informaţii, îi transmit un singur lucru: să ne lase şi să-şi vadă de prietenii lui ruşi. Nu avem nevoie de
sprijin de la cei care acţionează în interesele Moscovei”, mai spune liderul USR.

Afirmaţiile deputatului USR vin în contextul în care liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că este binevenit un control mai strict asupra funcţionării serviciilor de informaţii, în contextul ideii USR din documentul doctrinar propus membrilor partidului de către Dan Barna.

 

Citește și: