Teodor Bobei
131 vizualizări 11 sep 2019

„USR deja a depus toate semnăturile pentru moţiunea de cenzură, la fel şi PNL, UDMR a spus că se alătură, am îndoieli la acest moment în privinţa ALDE pentru că vedeţi ce se întâmplă cu ALDE, nu îţi mai poţi pune absolut deloc baza în acest partid, nu că s-ar fi întâmplat până acum ei de fapt acţionează ca PSD îşi doresc foarte mult să continue această cârdăşie cu PSD, în continuare îşi doresc să se agaţe de putere”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, miercuri la Parlament.

Acesta a adăugat că unii au pus foarte multe condiţii, cum ar fi să vadă nou structură a Executivului şi programul de guvernare, precum şi condiţii care nu avea legătură cu moţiunea.

„Au pus foarte multe condiţii, ar fi vrut să vadă şi structura noului Guvern şi programul de guvernare, erau condiţii care nu avea nici un fel de legătură de fapt cu moţiunea de cenzură în sine. Erau condiţii absurde, pretexte de fapt pentru a nu susţine moţiunea, am vorbit cu colegii de la ALDE, am vorbit cu liderul de grup de la Camera Deputaţilor, ALDE şi vorbim şi cu fiecare deputat în parte pentru că iată nu te poţi baza pe ceea ce spune domnul Tăriceanu pentru că nu mai are nici un control nici măcar asupra propriului partid”, a mai afirmat deputatul USR.

Stelian Ion a mai spus că, referitor la ALDE că „este clar că vorbim de oameni care îşi trădează propriul partid şi care vin acum în faţa românilor şi spun fiecare acelaşi refren cum că ei vor binele naţiunii şi ceea ce fac, îl fac pentru binele nostru al tuturor, nu contează partidul în care se află nu contează faptul că trec dintr-o barcă în alta contează că ei se duc acolo la Minister să facă treabă e evident că nu putem crede acest lucru, dar avem de a face cu traseişti şi cu oameni care nu îşi respectă cuvântul dat”.

El a mai precizat că imediat ce vor fi strânse cele 233 de semnături va fi depusă moţiunea de cenzură.

„Imediat cum avem acele 233 de semnături, imediat cum avem aceste semnături trebuie depusă, în nici un caz trebuie să aşteptăm noi Guvernul să vină în Parlament pentru că am văzut că doamna premier Viorica Dăncilă face tot posibilul să evite Parlamentul. Face revoluţii în materie de drept constituţional în sensul că inventează”, a conchis deputatul USR.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, că în cursul săptămânilor următoare va fi depusă moţiunea de cenzură.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Propunerile vor fi trimise miercuri preşedintelui Klaus Iohannis.

 

Citește și: