Diana Grigore
137 vizualizări 17 ian 2020

„Sunt surprins de declaraţia liderului PSD şi pentru a fi coerent trebuie să vină cu exemple concrete pentru că PMP este un partid de dreapta care şi-a dus drumul pe propriile picioare în toate bătăliile electorale şi nu a făcut niciun fel de compromis cu nimeni niciodată. Am fost în Parlament în opoziţie până acum, iar în prezent susţinem Guvernul Orban. Suntem iniţiatorii legii pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi, lege blocată de PSD de doi ani în Parlament. Trebuie să fie puţin mai explicit când chiar încearcă să atace pe cineva, aşa, chinuitor”, a declarat Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX.

Liderul PMP a subliniat, totodată, că revenirea la alegerea primarilor în două tururi este un avantaj şi pentru PSD, deoarece ar scăpa în acest mod de primarii ineficienţi.

„Credem că alegerea primarilor într-un singur tur as fost o eroare cu efecte extrem de puternice. Revenirea la alegerea primarilor în două tururi face bine şi pentru PSD, pentru că scapă de primarii ineficienţi, care au transformat primăriile în nişte moşii personale şi oferă perspective mult mai solide comunităţilor izolate, care îşi vor alege un primar în dpuă tururi cu o susţinere solidă în rândul populaţiei”, a completat Tomac.

Reacţia vine în contextul în care preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a lansat, joi seara, un atac la adresa liderilor PMP şi ALDE, apreciind că aceste formaţiuni, ”mici şi nesemnificative”, reprezintă ”vechile soluţii imorale”.

”Am văzut şi reacţia ALDE şi PMP, a celor două partide mici şi nesemnificative în sondaje, cu o frică extraordinară de alegeri anticipate. Nişte soluţii imorale. Vechile soluţii imorale. Nu poţi să stai trei ani şi jumătate la guvernare... (...) Nu am jignit pe nimeni. Vom vedea dacă trece moţiunea, după trecerea moţiunii, că noi credem că o să treacă moţiunea de cenzură, preşedintele României trebuie să cheme partidele la consultări şi pentru creearea noii majorităţi”, a declarat la TVR Marcel Ciolacu.

 

Citește și: