121 vizualizări 11 sep 2019

„În acest moment, sunt mii de familii ale căror venituri depind exclusiv de bunul plac al preşedintelui Iohannis. E vorba de angajaţii din ministerele vacantante de ALDE şi din companiile sau agenţiile din subordine. Mă aştept ca domnul Iohannis să dea din nou vina pe PSD pentru consecinţele negative ale propriilor sale decizii. Adevărul este însă limpede şi trebuie arătat! Indiferent ce ar fi făcut premierul Dăncilă, indiferent dacă Parlamentul votează o moţiune sau o restructurare, cu actualul guvern sau cu o altă majoritate, până la instalarea unor noi miniştri era nevoie de cineva care să conducă aceste ministere şi să asigure plata salariilor şi buna funcţionare”, a scris Mihai Fifor, miercuri, pe Facebook.

Secretarul general al PSD a adăugat că singurul motiv pentru care nimeni nu poate semna ordinele de plată pentru salarii este acela că şeful statului încalcă Constituţia, prin refuzul de a numi miniştrii interimari.

„Delegarea atribuţiilor miniştrilor demisionari este o altă gogorita a preşedintelui: astfel de delegări încetau odată cu mandatul titularului. Singurul motiv pentru care astăzi încă nu e nimeni să semneze ordinele de plată pentru salarii este că preşedintele Iohannis încalcă legile şi Constituţia şi refuză să semneze numirea miniştrilor interimari. Este un joc politic dezgustător făcut pe seama a mii de angajaţi! Acesta e preşedintele care zâmbeşte cinic pe afişele electorale propunând în mod ipocrit «România normală». Lucrurile însă nu vor fi lăsate la bunul plac al domnului Iohannis. Premierul Dancila va gasi soluţiile legale pentru a depăşi acest nou blocaj. Salariile vor fi plătite!”, a conchis Fifor.

Aproape 4.200 de angajaţi din Ministerul Mediului şi agenţiile care ţin de această instituţie, precum şi aproximativ 200 de angajaţi de la Energie nu şi-au primit, marţi, salariile. Potrivit surselor MEDIAFAX, situaţia a apărut în urma demisiei celor doi miniştri.

La începtul lunii septembrie, ministrii Mediului şi ai Energiei, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton, au demisionat din funcţii după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă din coalişie de guvernare.

Klaus Iohannis a respins cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul.

 

Citește și: