Diana Grigore
109 vizualizări 6 dec 2019

„Noi am votat aceste măsuri, în speranţa că ele vor fi dublate de alte decizii coerente, pentru că altfel ceea ce s-a adoptat în Camera Deputaţilor nu se va regăsi într-o îmbunătăţire a nivelului de trai al oamenilor, aşa cum ne dorim.Reprezentanţii PSD au spus, de la început, că trebuie să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte impozitarea salariilor part-time la nivelul salariului minim. În cazul în care nu vor fi luate şi alte măsuri, care să vizeze protecţia angajaţilor, ne vom trezi peste ani de zile cu sute de mii de români, care au fost plătiţi cu salarii de 2 sau 4 ore, că vor avea pensii sub nivelul minim garantat. De aceea, tragem încă un semnal de alarmă şi cerem guvernului măsuri suplimentare de protecţie a angajaţilor”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

El susţine că proiectul de lege privind eliminarea supraaccizei la carburanţi şi eliminarea supraimpozitării contractelor part-time a trecut de Camera Deputaţilor cu ajutorul PSD, deoarece liberalii au foat 20% din numărul total de parlamentari.

Totodată, fostul secretar general al PSD a afirmat că prin eliminarea supraaccizei la carburanţi veniturile statului pierd 3,5 miliarde de lei anual.

„În ceea ce priveşte eliminarea supraaccizei, PSD a votat legea pentru că a presupus că s-au purtat discuţii cu firmele care comercializează carburanţi, astfel încât scăderea taxei să se vadă în scăderea preţurilor la pompă pentru cetăţeni. Litrul de combustibil ar trebui să coste mai puţin cu 38 de bani, adică mai puţin de 20 de lei pe un plin la maşină, de la 1 ianuarie 2020. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, înseamnă că Guvernul PNL acţionează din nou în favoarea companiilor şi în defavoarea românilor. Mai ales că, prin eliminarea supraaccizei veniturile statului pierd 3,5 miliarde de lei anual, asta în condiţiile în care zilnic ne spune Guvernul Orban că nu sunt bani şi trebuie să ne împrumutăm la bănci. Adică românii, în condiţiile în care preţul carburanţilor va rămâne acelaşi, vor pierde pe de o parte 3,5 miliarde de lei, iar în plus vom lua noi împrumuturi, pentru a acoperi această gaură la buget”, a mai scris Fifor.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a afirmat, miercuri, că, începând cu 1 ianuarie 2020, odată cu eliminarea supraaccizei la carburanţi, românii vor plăti, în medie, cu 20 de lei mai puţin la un plin de combustibil de 60 de litri.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time.

Deputaţii au adoptat proiectul de lege cu 280 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi două abţineri.

 

Citește și: