257 vizualizări 22 iul 2019

"ALDE îşi menţine această idee lansată public de a-l susţine pe Călin Popescu Tăriceanu, cel puţin în mod evident, până acum, nu s-a retras această candidatură, şi eventual poate va exista o susţinere pentru turul II pentru candidatul PSD, iar în ceea ce priveşte susţinerea Pro România, prin vocea preşedintelui Victor Ponta, s-a exprimat susţinerea mea ca fiind candidatul cu cele mai mari şanse doar în condiţiile în care eu mi-aş da demisia din PSD, ceea ce nu ar fi corect pentru bucureşteni deoarece, prin demisie, eu aş pierde mandatul de primar general.

(...) Sunt un om responsabil, în acest moment cred că cele mai mari şanse le au candidaţii care reprezintă blocurile politice. Avem pe dreapta deja doi candidaţi cu potenţial, preşedintele în funcţie şi preşedintele USR, pe stânga se prefigurează deja candidatul, din punctul meu de vedere, aşa simt eu acum, nu cred că o candidatură, fără nicio susţinere politică, ar avea şanse, chiar dacă personajul principal ar fi unul cu un grad mare de favorabilitate", a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Gabriela Firea a anunţat că va respecta decizia de marţi din CEx, în cazul în care Viorica Dăncilă va fi desemnată de partid să candideze din partea PSD la alegerile prezidenţiale.

"Dacă mâine colegii din Comitetul Executiv, cel puţin aşa cum se prefigurează, o vor desemna pe doamna premier ca fiind candidatul PSD, eu voi respecta decizia colegilor mei pentru că, dacă nu o respect, înseamnă că mă plasez în afara formaţiunii politice şi, fără să ducem în derizoriu această afirmaţie, sunt totuşi un om serios, sunt un om de onoare şi, dacă chiar nu-mi mai place ceea ce se decide la partid, pot să plec şi acasă. Dacă totuşi vreau să-mi continui mandatul la Primăria Capitalei, atunci trebuie, şi aşa e normal, să accept ceea ce se va decide mâine", a completat Gabriela Firea.

Conducerea PSD se reuneşte marţi, la Palatul Parlamentului, pentru a decide candidatul la alegerile prezidenţiale, care urmează să fie validat în cadrul unui congres al partidului anunţat pentru data de 3 august.

Gabriela Firea şi Viorica Dăncilă şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici retrăgându-se din cursă.

 

Citește și: