Alexandru Costea
103 vizualizări 23 oct 2019

"România a fost informată de Rusia că sistează livrarea gazelor naturale începând cu 1 ianuarie, din cauza faptului că tranzitul acestora nu se mai poate face prin Ucraina, care nu şi-a plătit facturile restante către ruşi. Aşadar, România este prinsă în războiul rece dintre Rusia şi Ucraina. O altă varianta alternativă, a căzut momentan şi ea, întrucât transportul de gaze prin Turcia, via Bulgaria este blocată de lipsa unei licitaţii, pentru capacitatea de transport, din partea părţii bulgare. În aceste condiţii, importurile din partea de vest, dinspre Ungaria nu acoperă necesarul, care era completat de gazele ruseşti", arată un comunicat al deputatului liberal Florin Roman.

Acesta susţine că România riscă să rămână, la iarnă, fără cantităţile necesare de gaze naturale şi astfel trebuie să accelereze discuţiile cu Bulgaria privind transportul resurselor.

"În cazul unei ierni geroase, România nu se poate baza nici pe gazele înmagazinate, ce nu pot funcţiona la presiune normală. Este încă un motiv pentru care România are nevoie de un guvern care să pună interesul românilor, peste interesul de partid. Noul guvern nu are parte de o luna de «miere», ci dimpotrivă, trebuie tratată fierea lăsată moştenire de PSD. Noul guvern este obligat că din prima zi de la instalare să dinamizeze dialogul cu partea bulgară, în vederea demarării procedurilor de licitaţie pentru capacităţile necesare, altfel vom avea mult de tras pentru a trece iarna!", a mai transmis Roman.

 

Citește și: