Ionel Dancu
932 vizualizări 16 nov 2018

Gabriela Firea a declarat că este convinsă că CEx PSD va fi convocat când Liviu Dragnea va avea toate voturile necesare îndepărtării sale de la funcţiile de conducere din partid, subliniind că au fost chemaţi mai mulţi colegi de liderul PSD în acest scop.

„Au fost chemaţi mai mulţi colegi la domnul Dragnea. Înţeleg că 70% din timpul său îl alocă Gabrielei Firea. Are timp să se întâlnească şi să îi cheme pe parlamentarii, pe primarii din Ilfov. În CEx voi fi criticată, eventual cineva va propune şi se va vota. E previzbil. (...) Sunt convinsă că nu va convoca CEx decât când va avea voturile necesare îndepărtării mele”, a declarat Gabriela Firea.

 

 

„Mi-aştept sentinţa. Aştept să fim convoncaţi la CEx. Prea mari surprize nu vor fi. Am înţeles că situaţia mea e decisă şi că se doreşte să rămân fără funcţii politice, preşedinte PSD Bucureşti şi Ilfov”, a declarat Gabriela Firea.

Întrebată dacă demisionarii din PSD, doi deputaţi şi un senator, s-au consultat cu ea înainte de decizie, Firea a răspuns: „Nu s-au consultat cu mine, dar mi-au transmis şi mie ceea ce au comunicat public, faptul că nu se face statutar, şi au vrut să tragă semnalul de alarmă despre modul nestatutar în care sunt dezapreciată, faptul că domnul Dragnea cheamă primari, parlamentari, şi le propune funcţiile mele, eu nefiind îndepărtată din funcţii. Domnul Dragnea are o preocupare cum s-o înlăture pe Firea. Acest lucru, înţeleg, că l-au comunicat public şi parlamentarii care şi-au dat demisia. Ar trebui să ne punem întrebarea de ce au ajuns aici. Toţi preşedinţii de partid au lăsat ca şi alţii să aibă voci. Toţi care sunt în dezacord cu Dragnea sunt decapitaţi”, a mai spus Gabriela Firea.

Corina-Alexandra Bogaciu şi Constantin-Cătălin Zamfira, ambii deputaţi de Ilfov, şi-au anunţat, în urmă cu câteva zile, demisiile din PSD şi din grupul parlamentar ale partidului, urmând să activeze ca aleşi neafiliaţi. Alături de ei a demisionat din partid şi senatorul Emanuel-Gabriel Botnariu.

 

 

De asemenea Gabriela Firea a vorbit vineri şi despre acuzaţiile membrilor PSD Spania, care au spus că sunt dezamăgiţi că la vizita ei la Madrid a ignorat problemele a peste un milion de români. Firea a precizat că nu a căutat-o nimeni, subliniind că probabil au fost sunaţi şi rugaţi să aibă o astfel de reacţie împotriva sa.

„Chiar imoral mi s-ar părea ca eu pe banii primăriei să organizez întâlniri politice. Este în primul rând ilegal, dar şi imoral. Nu m-a căutat nimeni. Pe mine, cine mă caută mă găseşte. Probabil că au fost sunaţi şi rugaţi să dea un comunicat împotriva Gabrielei Firea. Nu am fost căutat la telefon, nici prin email. Oricine mă caută, mă găseşte”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Precizările vin după ce PSD Spania a anunţat că e dezamăgită de Gabriela Firea, care la vizita de la Madrid, a ignorat problemele a peste un milion de români. Organizaţia social-democrată a depus un memoriu la nivelul conducerii centrale în care cer ca primarul Capitalei să îşi dea demisia din toate funcţiile din partid.

 

 

"În urma întâlnirii forumului de conducere al organizaţiei PSD Spania, din data 11/11/2018, am fost mandatat de către colegii mei din structura de conducere, de a depune un memoriu la nivelul structurii centrale a conduceri PSD şi de a comunica public dezamăgirea membrilor de partid PSD Spania vis a vis de vizita doamnei primar general Gabriela Frea la Madrid, care a avut loc în prima jumătate a lunii noiembrie 2018. În ciuda eforturilor noastre, de a o contacta pe doamna primar sau echipa de consilieri a dumneai, înainte, în timpul, chiar şi după finalizarea vizitei, ne-a fost absolut imposibil de a stabili o linie de comunicare. Putem înţelege o agendă încărcată, poate chiar şi un refuz, dar ce nu înţelegem este ignorarea a peste un million de români a căror probleme trebuiau puse pe masa discuţiilor cu edilul Madridului cât şi cu ceilalţi demnitari spanioli", arată preşedintele PSD Spania, Claudiu Traian Covaciu, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liderul PSD Spania declară că a fost mandatat să reprezinte filiala şi acuză că Gabriela Firea a tratat comunitatea românilor social-democraţi din Spania cu "totală indiferenţă".

"Nu putem clama integrarea românilor în comunităţile unde trăiesc, unitatea lor, respectul faţă de ei, în condiţiile în care suntem trataţi cu totală indiferenţă. Respectul faţă de români, preţuirea, schimbul de experienţă, programe de reintegrare, fie în Romania, fie în Spania, toate sunt CUVINTE GOALE dacă nu îţi aloci cinci minute să vorbeşti cu cei pe care pretinzi că vrei sa îi ajuţi şi reprezinţi. Dacă turismul instituţional pe model prezidenţial, este modul de lucru, cel puţin să fim informaţi să nu mai deranjăm cu problemele comunităţii de români din Spania", completează sursa citată.

 

 

Citește și: