365 vizualizări 28 ian 2020

„După cum aţi urmărit dezbaterile de la nivelul Parlsmentului, Parlamentul a adoptat proiectul iniţiat de parlamentari ai PNL, prin care se desfiinţează pensiile speciale, mai puţin cele ale cadrelor militare. Doamnă ministru al Muncii, trebuie să vă spun că din păcate în proiectul de lege au fost introduse nişte amendamente la propunerea preşedintelui comisiei de muncă, prin care s-au aprobat desfiinţarea proiectelor pentru sportivii cu performanţă. De asemenea este vorba de indemnizaţii de merit care sunt acordate către oameni de cultură. Aş vrea să corectăm această introducere împotrivă voinţei noastre”, a spus Ludovic Orban, în timpul şedinţei de Guvern.

Camera Deputaţilor a respins, însă, propunerile lui Adrian Solomon prin care erau eliminate pensiile speciale ale sportivilor şi artiştilor. Astfel, aceste categorii vor primi în continuare indemnizaţiile.

Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, decizional, un proiect de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcând militarii şi poliţiştii.

Citește și: