977 vizualizări 30 iun 2019

Jurnalistul a afirmat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Rareş Bogdan a primit o lecţie extraordinară când, trecând din presă la politică, şi-a pierdut statutul de vedetă.

„Dacă Rareş Bogdan m-ar fi întrebat, m-a întrebat multe lucruri când s-a înscris în politică, dar dacă m-ar fi întrebat de ce nu m-am înscris eu, Cristoiu, i-aş fi răspuns cu ce i s-a întâmplat lui, anume: cele două sunt lumi net diferite. Poţi să vii din presă, marea vedetă, mare, şi dincolo intri într-o lume unde nu mai eşti vedetă”, a explicat Ion Cristoiu.

În opinia sa, jurnaliştii nu ar trebui să intre în poltică, unde sunt alte reguli şi unde, din vedetă poţi ajunge lipitor de afişe.

„Pentru el, spre deosebire de Blaga şi alţii, mersul la Bruxelles este o catastrofă. El fusese o vedetă din televiziune, avea de-o sută de ori mai mare putere. El când a candidat cap de listă, nu s-a pus să meargă la Bruxelles, ci să tragă partidul şi apoi să facă o carieră în Bucureşti. Primul aspect este lecţia de viaţă. Bine ar fi ca jurnaliştii să nu treacă dincolo. Dacă eşti jurnalist de vedetă, dacă eşti jurnalist oarecare... Şi că dincolo, în lumea politică, sunt alte reguli. Adică poţi să fii cea mai mare vedetă, cum sunteţi dumneavoastră, dar vă pune să lipiţi afişe. E altceva, e altă structură”, a afirmat analistul politic.

Ion Cristoiu a adăugat că nu ştie dedesubturile tensiunilor din PNL în urma cărora Violeta Alexandru, consiliera lui Ludovic Orban şi fost ministru în Guvernul Cioloş, a obţinut şefia PNL Bucureşti, şi nu Rareş Bogdan. Jurnalistul spune însă că există un zvon conform căruia europarlamentarul PNL s-ar fi certat cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Nu ştiu care este dedesubtul, circulă şi zvonul că de fapt totul a pornit de la Klaus Iohannis, e greu de presupus că Orban îşi permitea această ofensă adusă lui Rareş Bogdan fără aprobarea Cotroceniului. Pot să fie două explicaţii: una, Klaus Iohannis s-a închinat sau s-a înclinat în faţa deciziei partidului, dar există şi zvonul, şi îl iau în serios, că de fapt Rareş Bogdan cu Klaus Iohannis s-au certat. Nu ştiu de ce, e greu de presupus că Orban făcea de capul lui. Poate că, până la un moment dat, Rareş Bogdan luat de apele alea că a salvat PNL-ul, l-o fi supărat, nu ştiu, n-am relaţii cu cel de la Cotroceni şi nu-l cunosc... Indiferent, după părerea mea era mult mai bun Rareş Bogdan”, a spus jurnalistul.

În opinia sa, Ludovic Orban ar trebui înlocuit de la şefia PNL şi „regândit un PNL care se adresează altui electorat decât celui USR”, care nu mai poate fi cucerit.

Violeta Alexandru, consiliera lui Ludovic Orban, a fost validată, marţi, în şedinţa Biroului Executiv la partidului, în funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti. Votul de marţi în BEX pentru Violeta Alexandru a fost unul pozitiv, chiar dacă peste 600 de liberali au semnat, luni, o scrisoare adresată lui Rareş Bogdan, prin care îi cereau acestuia să preia şefia PNL Bucureşti.

 

Citește și: