52 vizualizări 10 oct 2019

„Diferenţele dintre guvernul PSD şi guvernările voastre sunt multe. V-aţi lega de orice ca să invalidaţi această guvernare, dar nu vă iese. Avem un exemplu recent, chiar din partea domnului Iohannis, preşedintele-candidat sau preşedintele anti-Constituţie, care s-a folosit de tragedia de la Ialomiţa ca să atace PSD. Într-un acces imoral, absurd şi lipsit de orice formă de empatie sau respect pentru durerea unor oameni, candidatul PNL a găsit de cuviinţă să lanseze atacuri aberante la adresa Guvernului”, a declarat Viorica Dăncilă, joi în plenul reunit al Parlamentului, unde este dezbătută moţiunea de cenzură.

Liderul PSD a adăugat că este trist când un candidat la prezidenţiale „se urcă cu picioarele pe nenorocirile oamenilor”, pentru a îşi creşte scorul electoral.

„E trist pentru noi toţi şi pentru această ţară să avem încă un candidat care se urcă cu picioarele pe nenorocirile oamenilor pentru a câştiga puncte electorale. Mai avem unul. îl ştiţi foarte bine şi, din păcate pentru români, retorica voastră începe să semene din ce în ce mai tare”, a completat Dăncilă.

Premierul a mai spus că opoziţia calcă în picioare legile, decenţa şi principiile.

„Astea sunt diferenţele dintre noi, stimaţi reprezentanţi ai opoziţiei. Voi călcaţi în picioare legi, principii, decenţă. Călcaţi în picioare interesul României şi al românilor. Noi guvernăm pentru ţară. Şi nu, nu am făcut-o perfect, dar am făcut-o întotdeauna mai bine decât voi”, a conchis şeful Executivului.

Moţiunea de cenzură este dezbătută, la ora transmiterii acestei ştiri, în Parlament. Votul urmează fie dat de la 13.00 şi este unul secret cu bile.

Citește și: