Marian Avram
677 vizualizări 20 mai 2018

După încheiera numărării proceselor verbale, Ion Ceban a obţinut 40,9% din voturi, iar Andrei Năstase 32,1%, cei doi urmând să se confrunte în turul doi al alegerilor pentru Primăria capitalei Republicii Moldova.

Pe locul trei s-a clasat Silvia Radu, candidat independent, obţinând 17% din sufragii. Aceasta a fost urmată de Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unităţii Naţionale, care a fost creditat de 4,5% dintre alegători.

”Am demonstrat că se poate. Lupta pentru schimbare continuă. Împreună cu dumneavoastră am reuşit să dejucăm un scenariu pus la cale de acest regim. Avem o şansă de a reda Chişinăul oamenilor. Avem in faţă două săptămâni în care trebuie sa convingem majoriatatea locuitorilor Chişinăului că avem obligaţia să salvăm Capitala”, a declarat candidatul pro-european Andrei Năstase.

La alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău au participat 11 candidaţi: Ion Ceban (PSRM), Valeriu Munteanu (PL), Alexandr Roşco (Partidul „Casa Noastră-Moldova”), Alexandru Mâţu (partidul Ruso-Slavean din Moldova), Maxim Braila (Partidul Popular din R. Moldova), Andrei Năstase (PPDA), Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist), Vasile Costiuc (Partidul Democraţia Acasă), Constantin Codreanu (PUN), Alexandra Can (PNL) şi Silvia Radu (candidat independent).

Prezenţa la vot în Chişinău a fost de 35.5%.

Potrivit legii, în cazul în care niciun candidat nu a obţinut majoritatea voturilor în primul tur, se va organiza un al doilea tur peste 14 zile, la care vor participa primii doi candidaţi în ordinea numărului de voturi obţinute.

În afară de Chişinău, au avut loc alegeri locale anticipate în alte şase localităţi, printre care şi în municipiul Bălţi, al doilea oraş ca mărime din Republica Moldova.

În Bălţi, Nicolai Grigorişin, candidatul Partidului Nostru, a reuşit să câştige din primul tur, reuşind să obţină 61% din voturi, arată cifrele publicate după procesarea a 62% din procesele verbale.

Citește și: