Vasile Magradean
64 vizualizări 11 oct 2019

Kelemen Hunor a declarat vineri, corespondentului MEDIAFAX, că dacă cineva doreşte în acest moment alegeri anticipate, de fapt nu doreşte să aibă România buget până în mai-iunie anul viitor.

„Legat de alegerile anticipate, noi avem o singură problemă uriaşă, care este legată de buget. Dacă cineva doreşte în acest moment alegeri anticipate, de fapt nu doreşte să aibă România buget până în mai-iunie anul viitor. Nu se poate dizolva Parlamentul înainte de decembrie fiincă vin alegerile prezidenţiale, până se validează rezultatul, până preşedintele depune jurământul, undeva în decembrie, s-ar putea dacă ar exista premisele pentru a dizolva Parlamentul. Ar fi alegeri în februarie- martie, până se validează noul Parlament, până vom avea un Guvern, până se vine cu proiectul de buget suntem în mai, iar pentru alegerile locale riscăm să nu avem buget, ceea ce ar fi o aventură iresponsabilă şi nu trebuie asumat aşa ceva. Eu cred că alegerile anticipate prezintă mai mult risc decât soluţii, ar aduce mai multe vulnerabilităţi şi probleme, şi îi vom spune asta preşedintelui Iohannis la consultări”, a spus Kelemen.

Kelemen a precizat că rămâne varianta unui guvern asumat de cineva, care să fie unul de tranziţie pentru un an.

Şi Călin Popescu Tăriceanu spunea, joi, că alegerile anticipate ar trebui evitate pentru că acestea ar presupune o lungă perioadă de instabilitate şi criză politică.

Vineri, la finalul consultărilor de la Cotroceni, Ludovic Orban spunea că poziţia PNL e foarte clară: „În cazul în care există posibilitatea unui acord pentru anticipate, noi susţinem revenirea la popor, încredinţarea cât mai rapidă cetăţenilor români a posibilităţii de a decide un nou Parlament. În cazul în care nu e posibil acest lucru şi dacă Iohannis ne solicită să formăm guvernul, PNL este pregătit să formeze un guvern în jurul PNL”.

Liderul USR, Dan Barna, spunea anterior că USR merge la consultări cu pactul pentru alegeri anticipate.

Citește și: