Vasile Magradean
159 vizualizări 6 oct 2019

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR a declarat duminică, la Arad, într-o conferinţă de presă că fiecare candidat la cea mai înaltă funcţie în stat trebuie să fie şi un model de comportament, un model în ceea ce priveşte comportamentul omului politic, al abordării subiectelor.

„Peste o săptămână începe campania electorală propriu-zisă, campania oficială şi am văzut că în această toamnă era la modă şi fiecare propunea câte un pact. Unul pentru alegeri anticipate, nu prea am înţeles, unul pentru a menţine salariile, unul pentru nu ştiu ce. Eu cred că înainte de alegerile prezidenţiale se poate face un singur pact, şi nu legat de politică, fiindcă în campaniile electorale, înainte de alegeri, orice propunere de pact este un exerciţiu doar de imagine. Dar un singur lucru se poate face şi eu propun un pact prin care toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale să accepte o campanie fără atacuri la persoană, fără jigniri, iar discursurile se vor baza pe proiectele şi programele candidaţilor, fără atacuri. Eu cred că, fiind vorba despre cea mai înaltă funcţie politică din statul român, fiecare candidat trebuie să fie şi un model de comportament, un model în ceea ce priveşte comportamentul omului politic, al abordării subiectelor”, a declarat Kelemen.

Potrivit acestuia, ar fi extrem de important ca toţi candidaţii la prezidenţiale să ajungă la o înţelegere astfel încât să aibă loc o campanie electorală fără atacuri la persoană şi fără jigniri, pentru a se reda credibilitatea clasei politice şi a se restabili încrederea în cei care conduc soarta comunităţii.

„Noi vom intra cu o astfel de abordare în campanie, cu un astfel de comportament, vom vorbi despre proiectul nostru, despre proiectul meu, care este atât pentru români, cât şi pentru maghiari, pentru toţi cetăţenii României, pentru o perioadă mai lungă decât un mandat de preşedinte”, a subliniat liderul UDMR.

Duminică de la ora 16.00, Kelemen Hunor va depune coroane de flori la Obeliscul Revoluţiei din Arad, iar de la ora 19.00 va susţine un discurs la Statuia Libertăţii, unde va fi prezent şi vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt.

 

Citește și: