Vasile Magradean
170 vizualizări 24 oct 2019

Kelemen Hunor a declarat joi, corespondentului MEDIAFAX, că nu ştie dacă guvernul propus de liderul PNL este bun sau nu, acest lucru urmând să se vadă când va începe să muncească.

„Vom analiza împreună cu colegii mei la începutul săptămânii viitoare lista de miniştri, nu există nicio surpriză, ceea ce discutasem cu Ludovic Orban cam asta se regăseşte la portofoliile cele mai importante, mai puţin la Dezvoltare Regională, unde era iniţial Robert Sighiartău, dar în rest lucrurile sunt simple. E un guvern cu care poţi să îţi faci treaba pentru un an de zile. Nu ştiu dacă este bun sau nu, acest lucru îl vom vedea când va acţiona, când va începe să muncească, dar la prima vedere pare că, pentru un an de zile, este un guvern acceptabil”, a spus Kelemen.

Acesta susţine că la Educaţie, Monica Anisie este cunoscută de UDMR, deoarece a fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, iar Adrian Oros, propus la Agricultură este o alegere bună, la fel şi Lucian Bode la Transporturi.

Despre Florin Cîţu, propus la Finanţe, preşedintele UDMR a declarat că este o persoană care cunoaşte domeniul, dar trebuie să fie mai echilibrat şi mai reţinut decât era în opoziţie.

„Eu cred că sunt suficienţi profesionişti pentru politica externă, astfel că putea să găsească un om mai echilibrat decât propunerea actuală, Bogdan Aurescu. De fapt, se întoarce un om din şcoala lui Adrian Năstase la Externe, nu ştiu dacă era nevoie de aşa ceva. Mă mir că nu găsesc un om la fel de bun profesional, dar mai echilibrat”, a mai spus Kelemen Hunor.

În ceea ce priveşte programul de guvernare, preşedintele UDMR a precizat că pe partea de Justiţie, lucrurile stau bine, iar legat de OUG nr. 114 este ceea ce îşi doreşte şi Uniunea.

„Este nevoie de nişte corecţii făcute cât mai repede în Parlament, la fel şi la buget, precum şi la ANAF şi la veniturile fiscale, abordarea este corectă. Am văzut că nu există posibilitatea să încerce modificarea legilor justiţiei prin OUG, ceea ce este bine. Vom vedea mai multe la începutul săptămânii viitoare când vom putea semna acel acord propus de noi şi pe care l-am lăsat premierului desemnat, probabil luni. Vom avea o şedinţă de grup înainte. În acest moment, dacă Ponta şi Pro România nu susţin Guvernul iar PSD rămâne ferm pe poziţie, şansele să treacă Guvernul din prima încercare nu sunt foarte mari. Vom vedea. Zarurile au fost aruncate şi acest guvern, la un moment dat, va fi votat în Parlament, este o chestiune de timp”, a conchis liderul Uniunii.

Citește și: