Vasile Magradean
127 vizualizări 27 oct 2019

Întrebat dumincă la Braşov dacă ar fi mulţumit cu un nou Guvern instalat cu o săptămână înainte de alegeri, Kelemen Hunor a spus că zilele următoare urmează audierile miniştrilor în Parlament, după care votul în Parlament.

„Eu aş fi vrut în septembrie şi am spus că moţiunea de cenzură ar fi trebuit depusă mult mai repede, dar săptămâna viitoare se poata da un vot. Nu va depinde de noi. Poate că marţi, miercuri, vor fi audieri, şi după audieri urmează un vot şi o dezbatere şi un vot în Parlament. Noi, luni, vom semna un acord de susţinere pentru Guvernul PNL, sunt convins că vom semna acest acord. Săptămâna trecută am înaintat acest proiect de acord d-lui Ludovic Orban şi sunt convins că luni vom semna. Sigur, la audierile miniştrilor probabil că vor fi multe întrebări, probabil că este nevoie de nişte clarificări, fiindcă nu toţi sunt buni din punctul nostru de vedere, nu toţi sunt competenţi, dar vom vedea în timpul audierilor, şi apoi vot în Parlament”, a spus Kelemen.

Acesta a subliniat că dacă Uniunea susţine că va vota ceva, toată lumea ştie că acest lucru se va întâmpla.

„Când spunem că vom vota o moţiune de cenzură, toată lumea ştie că aşa se va întâmpla. Aşa va fi şi cu Guvernul, dacă vom da un vot de încredere pentru a începe munca, nu înseamnă că am dat un cec în alb pe termen scurt, adică pentru un an de zile. Important este să avem un Guvern votat în Parlament fiindcă rectificarea, comisarul european, suntem singura ţară care nu a nominalizat unul, şi noul buget, sunt priorităţile cele mai importante pentru această toamnă. (...) Şansele de a acorda un vot de încredere sunt foarte bune, dar trebuie să semnăm acel acord”, a subliniat liderul Uniunii.

Kelemen Hunor a precizat că după semnarea acordului cu PNL, va avea loc o şedinţă a grupurilor parlamentare reunite ale UDMR şi se va lua o decizie privind votul la investitura viitorului Guvern, probabil în cursul zilei de marţi sau miercuri, după audierile miniştrilor sau în timpul acestei proceduri.

 

Citește și: