Ana Petrescu
68 vizualizări 9 ian 2020

„Acum, este evident că au fost politicieni care au sprijinit activ demersurile PNL şi cred că este la fel de evident că aceste lucruri s-au făcut în baza unor negocieri politice, care acum, sigur, s-au finalizat cu acţiunile pe care am putut să le vedem”, a declarat Klaus Iohannis, joi la Palatul Cotroceni, chestionat cum vede decizia PNL.

Liberalii au aprobat, în şedinţa Biroului Executiv de luni, un protocol privind integrarea în PNL a foştilor parlamentari Pro România care au susţinut Guvernul Orban. Premierul a anunţat că Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin vor avea funcţii de conducere în PNL.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că parlamentarii Pro România care au venit în PNL au refuzat „să rămână rătăciţi pe la uşile PSD”.

Pe 5 decembrie 2019, Klaus Iohannis a catalogat ca „traseism” plecarea unor parlamentari de la PSD la PNL. Preşedintele a mai spus că nu a fost implicat în această situaţie, însă ar trebui întrebaţi despre subiect cei implicaţi în astfel de mutări, cei care le-au acceptat.

Elena Hărătău, unul dintre deputaţii PSD care a votat învestirea Guvernului Orban, a anunţat atunci că nu va mai activa în grupul PSD de la Camera Deputaţilor, ci în cel al PNL. Şi fostul deputat PSD Mihaiţă Găină, care a votat moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă, a trecut în grupul parlamentar PNL. Găină şi-a dat demisia din PSD pe 1 octombrie 2019.

 

 

 

Citește și: