Alexandru Costea
58 vizualizări 15 ian 2020

"Eu nu am propus Guvernului sau premierului în niciun fel demisia. Noi discutăm pe oportunităţi politice şi dacă voi cere eu vreodată vreunui Guvern demisia veţi auzi acest lucru de la mine. Vă amintesc că am cerut demisia unor guverne, câteodată cu succes, câteodată demisia a venit puţin mai târziu. Auzim tot felul de retorici şi de la PSD şi de la alte partide. Fiecare vine cu sfaturi, dar eu vă spun foarte clar semnalele date de români sunt evidente şi alegerile trebuie făcute cu cât mai repede, cu atât mai bine", a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că "merită" ca România să aibă anticipate.

"Nu se intră în nicio criză politică, se intră într-o procedură care face ca românii să îşi poată exprima votul şi pentru Parlamentul României. Dacă se vor face paşi în această direcţie, vor exista consultări formale. Merită să avem anticipate. Este vorba de un an întreg, în care, dacă ne mişcăm bine putem avea alegeri anticipate şi putem face exact ceea ce îşi doresc românii – să avem altă putere, altă majoritate şi să venim cu soluţii rapide, realiste în interesul românilor", a explicat Iohannis.

Premierul şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că a stabilit, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, organizarea mai devreme de termen de alegeri parlamentare.

În timp ce PNL consideră că alegerile anticipate ar trebui organizate odată cu localele, UDMR susţine ideea organizării de alegeri parlamentare mai devreme cu trei săptămâni înainte de locale.

Pe de altă parte, ALDE nu susţine demersul de grăbire al alegerilor parlamentare.

PSD se opune unei astfel de iniţiative.

Citește și: