298 vizualizări 29 aug 2019

„Discursul preşedintelui de aseară s-a întemeiat pe un singur deziderat: PUTEREA. Nu am auzit un contra-argument viabil, un reproş punctual. Totul este o înşiruire de lozinci sterile. Cifrele venite chiar de la UE plasează România pe podiumul creşterii şi dezvoltării economice în Uniunea Europeană. Românii simt aceste realităţi în viaţa de zi cu zi, şi totuşi se alimentează o psihoză generalizată, lipsită de argumente corente, împotriva PSD. Nu puţine state din Europa traversează actualmente crize politice cu efecte semnificative asupra actului de guvernare. Observam însă, o diferenţă fundamentală în ce priveşte situaţia din Romînia. Confruntarea politică, viscerală de-a dreptul, nu se consumă în jurul unor proiecte, a unor obiective, a unor idei cu privire la ce ar fi de făcut pentru ţară”, a scris, joi, pe Facebook, Gabriel Leş.

Ministrul Apărării precizează că nu se ştie momentan „cât am învăţat din lecţia scrutinului la Europarlamentare”.

„Diagnosticul este complex, întrucît nu este lesne de explicat (sau acceptat) cum se face că deşi beneficiile guvernării PSD sunt certe, imaginea partidului a avut de suferit. De guvernările PSD se leagă cele mai prolifice perioade din istoria post-decembristă a României. Începând cu accederea în UE şi NATO, şi terminând cu cele mai ample intervale de creştere economică, Partidul Social Democrat a fost un reper. (...) Nu cred că putem continua aşa. Este nevoie de o resetare a jocului. Nu pot concepe ca improvizaţii sinistre de tip Pro-România să devină o alternativă. Soluţiile la problemele României reale nu am văzut să vină de la «antrepenorii» rapace cu papion ai dlui Iohannis, şi nici de la camarila cu epoleţi şi reflexe neo-marxiste a dlui Barna. Lumea se schimbă, regiunea freamătă, iar România nu poate încăpea pe mâna unor novici, sau aventurieri romantici. România are nevoie de PSD, iar PSD-ul are nevoie de curaj pentru a fi la înălţimea renumelui care l-a consacrat”, a conchis Leş.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Şeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament şi solicită declanşarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susţine că există soluţii constituţionale pentru a nu intra într-o criză profundă.

 

Citește și: