Diana Grigore
257 vizualizări 23 apr 2019

„Obiectivul PSD-ALDE este de a confisca toate instituţiile statului şi de a le transforma în filiale de partid. Au pus ochii pe Consiliul Concurenţei de mai mult timp, existând la ora actuală un proiect de lege care să schimbe modalitatea de numirea a conducerii Consiliului Concurenţei, astfel încât să politizeze conducerea Consiliului Concurenţei şi să încheie înainte de termen mandatul actualei conduceri. Este evident că tot atacul împotriva Consiliului Concurenţei este dat cu obiectivul de a pune mâna şi pe această instituţie”, a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a adăugat că politizarea Consiliului Cpncurenţei ar duce la consecinţe „extrem d egrave pentru România”.

„Aici, în schimb, domnii de la PSD-ALDE, au ignorat un lucru important. Funcţionarea Consiliului Concurenţei este o funcţionare care există într-un cadru european, în cadrul unor reglementări europene şi că orice fel de manevră ocultă pe care încearcă să o realizeze, orice fel de politizare a Consiliului Concurenţei, riscă să provoace consecinţe extrem de grave pentru România la nivel european şi sunt convins că îşi vor rupe dinţii în continuare în acest demers de a încerca să schimbe conducerea actuală a Consiliului Concurenţei, care din punctul nostru de vedere a exercitat misiunea pentru care a fost pusă să o îndeplinească în condiţii de legalitate şi de mare seriozitate”, a conchis Orban.

Şeful Comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, a prezentat, marţi, raportul comisiei cu privire la ancheta privind ROBOR. El a anunţat că raportul forului legislativ arată că ROBOR a fost manipulat, iar Comisia va propune demiterea preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi sancţionarea lui Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere al BNR.

 

Citește și: