Petriana Condrut
1075 vizualizări 10 iun 2019

16:43 Dăncilă: Voi face un departament în subordinea premierului pentru proiecte de infrastructură

Premierul a anunţat că va înfiinţa un departament în subordinea sa, care să se ocupe de proiecte de infrastructură şi în cadrul căruia va cere raport săptămânal privind investiţiile din România.

Citeşte continuarea...

16:24 Dăncilă: Serviciile trebuie să îşi facă datoria, iar oamenii politici să nu fie implicaţi

Viorica Dăncilă a afirmat, la Marius Tucă Show, că serviciile de informaţii ar trebuie să îşi facă datoria lor, iar oamenii politici să nu fie implicaţi. Premierul a precizat că cine a spus că ea ar fi predat PSD serviciilor are o imaginaţie foarte bogată.

„Eu am văzut în spaţiul public, nu de legătura PSD, am văzut de legături cu persoane, cu diferite partide. Eu cred că nu trebuie nici să atacăm şi nici să încurajăm aceste lucruri. Eu cred că serviciile trebuie să îşi facă datoria lor, iar oamenii politici să nu fie implicaţi”, a afirmat Dăncilă.

Citeşte continuarea...

16:19 Despre acţiunile PSD în următoarea campanie: Nici mitinguri nu trebuie să facem

Premierul a declarat că viitorul candidat la prezidenţiale nu va fi anunţat pe Arena Naţională şi nici mitinguri nu trebuie să mai fie organizate. Liviu Dragnea a organizat, înainte de europarlamentare, zeci de mitingurir în ţară.

Citeşte continuarea...

16:08 Dăncilă, despre greşelile de exprimare: Trebuia să merg pe o linie cu care nu eram confortabilă

Dăncilă a recunoscut că era timorată în momentele când a făcut anumite greşeli de exprimare, premierul precizând că trebuia să meargă „pe o anumită linie” cu care nu era confortabilă şi cu care nu s-a putut identifica.

„Au fost mai mulţi factori, dar nu vreau să vorbesc despre acest lucru. Eram timorată", a declarat Viorica Dăncilă.

Citeşte continuarea...

16:07 Viorica Dăncilă: Nu voi abroga OUG114, dar trebuie făcute modificări

Premierul a declarat că nu va abroga OUG 114, dar vor exista modificări, acolo unde lucrurile nu sunt flexibile, în urma discuţiilor cu factorii implicaţi.

Citeşte continuarea...

15:58 Premierul, despre Remus Borza: Dacă toţi consilierii şi-ar comunica opiniile, ar fi haos

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la emisiunea „Marius Tucă Show”, referitor la demiterea lui Remus Borza, că a avut o discuţie cu acesta şi i-a explicat că din momentul în care a fost numit consilier al premierului nu mai poate ieşi în public cu păreri personale, nediscutate în Executiv.

Citeşte continuarea...

15:55 Dăncilă recunoaşte pentru prima dată problemele cu Liviu Dragnea: Aveam păreri divergente

Pentru prima dată, premierul Viorica Dăncilă a declarat că a avut probleme de comunicare cu Liviu Dragnea, în ultima perioadă de şefie a acestuia la PSD, afirmând că în seara alegerilor a mers la partid cu mai mulţi miniştri, ştiind de rezultatul slab de la urne.

Citeşte continuarea...

15:48 Viorica Dăncilă: În iulie mai putem face un congres pentru prezidenţiabil / Ce spune despre Firea

Premierul spune că este greu ca în următoarele două săptămânii să fie realizate toate sondajele pentru desemnarea prezidenţiabilului, motiv pentru care este posibil ca social democraţii să fie convocaţi într-un nou congres în luna iulie.

„E un partid mare, avem oameni valoroşi, sunt opinii diferite, dar eu ştiu că ori de câte ori acest partid a fost în cumpănă s-a unit. Şi eu sper să facem acest lucru. Dincolo de candidaţi, e important să unim partidul", a declarat Viorca Dăncilă.

Întrebată dacă Gabriela Firea ar fi variantă pentru prezidenţiabil, Dăncilă a spus: „Mi-ar plăcea ca cineva cunoscut să candidze la prezidenţiale. Fie că e femeie ori bărbat eu voi susţine candidatul nostru".

Citeşte continuarea...

15:41 Viorica Dăncilă: Eu cred că moţiunea de cenzură nu va trece

Dăncilă a declarat că, după părerea sa, moţiunea de cenzură nu va trece, liderul de la Palatul Victoria precizând însă că, dacă acest lucru se va întâmpla, PSD va trebui să treacă în opoziţie.

Citeşte continuarea...

15:38 Dăncilă, despre justiţie: Nu mai vreau să fie subiectul principal de discuţie

Viorica Dăncilă a declarat că nu mai vrea ca justiţia să fie motiv principal de discuţie, iar întrebată dacă există vreun proiect pe justiţie în orizontul apropiat, premierul a negat.

„Nu mai vreau să fie subiectul principal de discuţie (n.r.: justiţia). Nu mai vreau să îl abordăm decât atunci când sunt lucruri evidente şi trebuie să le semnalăm. Am fost la Bruxelles, trebuie să luăm în calcul fiecare punct din MCV pentru că vrem să fie ridicat", a declarat Viorica Dăncilă, la Marius Tucă Show.

Întrebată dacă există în orizont vreo decizie luată de justiţie, premierul a răspuns: „Nu”.

15:31 Viorica Dăncilă, despre şefia PSD: Cred că voi candida

Premierul anunţă că va candida la funcţia de preşedinte al PSD, la congresul din 29 iunie. „Cred că voi candida. Deocamndată sunt foarte preocupată de organizare”, a spus Viorica Dăncilă.

Citeşte continuarea...

15:29 Dăncilă: Nu am identificat temele pe care le voia populaţia. Ne-am axat foarte mult pe justiţie

Dăncilă a declarat că social democraţii au făcut nişte greşeli care au dus la pierderea alegerilor europarlamentare, precizând că formaţiunea pe care o conduce interimar acum s-a axat foarte mult pe tema justiţiei, în detrimentul altora.

„Au fost câteva greşeli din care trebuie să învăţăm. Am greşit că nu am identificat temele pe care le voia populaţia. Ne-am axat foarte mult pe temele de justiţie. Nu spun că nu erau teme necesare despre drepturile omului, despre abuzuri. S-a creat o percepţie greşită, atât la nivel intern, cât şi extern. Guvernul a dat patru OUG referitoare la justiţie. Guvernul Cioloş a modificat într-o noapte 150 de articole la Codul penal şi Codul de procedură penală. Atunci nu s-a discutat nimic. A fost o percepţie erau foarte multe lucruri legate de anumite persoane", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că social democraţii nu au vorbit suficient despre lucrurile bune care au fost făcute.

„Nu s-a vorbit despre lucrurile bune care s-au făcut şi s-au făcut foarte multe. (..) Nu am ştiut să comunicăm şi pe alte teme", a completat Viorica Dăncilă.

15:22 Viorica Dăncilă: Când mi s-a propus funcţia de premier, prima dată am spus „Nu"

Premierul Viorica Dăncilă declară, la „Marius Tuca Show", că în momentul în care i s-a propus funcţia de premier prima dată a spus „Nu", dar după insistenţe a acceptat. Dăncilă afirmă că soţului i-a spus după ce a luat decizia.

Citeşte continuarea...

Ştirea iniţială:

Premierul României, Viorica Dăncilă, participă la un interviu LIVE în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, transmisă pe gandul.info şi mediafax.ro.

Premierul Viorica Dăncilă răspunde celor mai arzătoare probleme:

- situaţia din PSD şi congresul care bate la usă;

- relaţia cu liderii europeni;

- cum va menţine PSD guvernarea.

Nu rataţi o emisiune „Marius Tucă Show” LIVE, de la ora 15:00 pe gandul.info şi mediafax.ro.

 

Citește și: