Gandul
219 vizualizări 17 ian 2020

Liderul liberal este deranjat de „fake news-urile” privind un posibil conflict între el şi Klaus Iohannis.

Orban, în dialog cu Silviu Mânăstire, moderatorul emisiunii „Dosar de politician”, a acuzat „speculaţiile de presă” şi „manevrele adversarilor politici”.

„Realizator: Prim-ministrul Ludovic Orban, în direct, la „Dosar de politician”. Anunţul serii: nu îşi dă demisia domnul Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Asta-i ştirea.

Realizator: Chiar dacă …

Ludovic Orban: Ascultaţi-mă, domnule Mănăstire.

Realizator: Chiar dacă cei de la PSD …

Ludovic Orban: Şi dumneavoastră, care sunteţi un jurnalist cu atâta experienţă aţi căzut în capcana asta. Nu e ştire, cum n-au fost ştiri nici aiurelile alea care au apărut cu demisia. Astea sunt nişte prostii, nişte fake-news-uri, care nu au nicio bază. Nu aţi văzut că toate, în general … Mă uit de vreo două luni jumătate, aproape toate ştirile pe surse care au fost date de câteva site-uri s-au dovedit minciuni gogonate, fără niciun fel de bază în realitate.

Realizator: Să le spunem speculaţii de presă.

Ludovic Orban: Nu, nu speculaţii de presă. Evident că ele au avut, să spun, un scop şi anume acum scopul adversarilor este să creeze în mod artificial – vezi, Doamne – o diferenţă de opinii între preşedintele României şi premier, că ar exista dispute între Klaus Iohannis şi mine, ceea ce sunt nişte bazaconii care nu au nicio bază.

Chiar vă spun sincer, colaborarea cu preşedintele României este o colaborare extrem de benefică. Experienţă a domniei sale, prestigiul de care se bucură, atât la nivel internaţional, cât şi pe plan intern, experienţa pe care o are în ceea ce priveşte abordarea unor probleme complexe este extrem de utilă şi există un real parteneriat care este benefic, la urma-urmei e mai benefic României, pentru că duce la nişte decizii bune pentru România, la o îmbunătăţire a imarginii externe a României, să nu mai avem, dimpotrivă, să fim mândri când ne ducem afară să spunem că suntem români.”

Deci, sunt nişte lucruri care se vor, cum se spun, pas cu pas vor duce România la o situaţie extrem de benefică.

foto: captură youtube.com

Citește și: