Elena Crangasu
348 vizualizări 4 nov 2019

„Domnule Varujan Vosganian nu am înţeles asta cu slugărnicia. Aţi detectat vreo urmă de slugărnicie? Ne cunoştem de 30 de ani. Vom colabora de pe picior de egalitate, indiferent că este UE sau NATO. Eu cred că odată cu învestirea acestui guvern chiar România va negocia de pe picior de egalitate cu orice partener”, a declarat Ludovic Orban, la dezbaterile din plenul reunit de luni al Parlamentului.

Totodată, Orban a mai spus că PNL va suţine investiţiile în infrastructură, alocarea a minim 4% din bugetul ţării fiind una dintre condiţiile importante impuse de ALDE Guvernului Orban.

„Din păcate, ele au scăzut şi în 2019 sunt la un minim istoric şi din resursele pentru investiţii, foarte multe sunt investiţii în susţinerea programelor locale. Ele vor continua, în schimb trebuie utilizate resursele financiare de la nivel european. De asemenea, există posibilitate de a atrage finanţări, dar în condiţiile unui parteneriat public-privat, transparent, nu contracte scoase din mânecă”, a completat Orban.

În ceea ce priveşte Justiţia, Orban a spus că „întotdeauna poziţia mea a fost toleranţă zero faţă de justiţie, toleranţă zero faţă de abuzuri”.

Răspunsul lui Ludovic Orban vine după ce deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, la dezbaterea din Parlament pe programul de guvernare prezentat de premierul desemnat Ludovic Orban, că a observat "o anumită docilitate" în ceea ce priveşte MCV şi că nu ar vrea ca reprezentanţii instituţionali "să dea dovadă de slugărnicie".

La ora transmiterii acestei ştiri, deputaţii şi senatori votează, prin vot secret cu bile, învestirea Guvernului Orban.

 

Citește și: