Alexandra Mortu
5697 vizualizări 8 nov 2019

Secretarul general din cadrul Ministerului Sănătăţii face parte din mai multe consilii de administraţie a diferite companii: Compania de Aeroporturi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Compania de Canale Navigabile.

Însă în ultima zi de mandat a fostului ministru de la Transporturi, Răzvan Cuc, au fost numiţi în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere mai mulţi apropiaţi ai Partidului Social Democrat, potrivit unei investigaţii realizate de reporterii de la Newsweek. Printre aceşti membri se regăseşte şi Georgeta Bumbac.

Reamintim faptul că membrii acestui consiliu sunt numiţi pentru un mandat de patru ani.

Potrivit declaraţiei de avere a Georgetei Bumbac, aceasta a avut un venit lunar în 2018 de peste 5.500 de euro, câştigând astfel mai mult decât preşedintele sau premierul ţării.

Într-un interviu acordat pentru libertatea.ro, Georgeta Bumbac a explicat modul în care a ajuns să aibă atâtea funcţii în domenii diferite şi cum reuşeşte să îşi îndeplinească toate sarcinile care vin odată cu funcţiile.

„Sunt în administraţia publică din 1997. Eu sunt apolitică. În primul rând, sunt funcţionar public. Nu sunt apropiată de o culoare politică şi de nici un partid politic”, a declarat secretarul general din Ministerul Sănătăţii.

Totuşi, naşul copilului ei este Felix Stroe, şeful PSD Constanţa, însă economista susţine că acesta nu a avut nicio implicare în numirea ei în diferite funcţii.

„Am şi un doctorat în economie, am şi master în administraţie publică, deci nu sunt pusă cu praştia nicăieri”, a specificat Georgeta Bumbac care a absolvit şi cursurile postuniversitare ale Academiei Naţionale de Informaţii şi ale Colegiului Naţional de Apărare.

Foto: libertatea.ro

 

Citește și: