Vasile Magradean
1348 vizualizări 15 dec 2019

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, la ceremonia de instalare a noului prefect al judeţului Cluj, Mircea Abrudean, că ar trebui ca bugetarii să se gândească dacă a crescut calitatea serviciilor publice oferite cetăţenilor direct proporţional cu veniturile.

„Vă rog să continuaţi proiectele aflate în implementare de la care cetăţenii aşteaptă modernizarea Prefecturii, transparenţă, dialog, mediere şi sprijin. Vă rog să corectaţi tot ceea ce nu funcţionează în interesul cetăţenilor, al companiilor. Credinţa şi domnia legii să vă călăuzească în munca dumneavoastră, sunteţi obligat să asiguraţi implementarea programului de guvernare în teritoriu. (...) În ultima perioadă, salariile bugetarilor au crescut, să vă gândiţi, să ne gândim cu toţii, în fiecare minut al activităţii noastre, dacă, oarecum, calitatea serviciilor publice oferite cetăţenilor a crescut direct proporţional cu veniturile. Mi-aş dori ca acolo unde salariile s-au triplat, să se tripleze şi gradul de satisfacţie la cei pe care îi servim”, a spus Bode.

Acesta i-a cerut noului prefect să fie partener cu cei care plătesc salariile bugetarilor, precizând că a apus vremea instituţiilor care aveau planuri de control, fiind nevoie de audit preventiv, care să sprijine cetăţenii şi companiile, nu să găsească defecte în activitatea acestora.

„Poate unii nu sunt confortabili cu aceste politici, cei care nu sunt confortabili cu implementarea politicilor publice ale Guvernului Orban să facă un pas lateral”, a subliniat ministrul Transporturilor.

Noul prefect de Cluj, Mircea Abrudean, a declarat la rândul său că doreşte ca Prefectura Cluj să fie un model de transparenţă şi eficienţă, să devină un partener mai activ al administraţiilor locale şi să aibă un rol mai accentuat în ceea ce priveşte susţinerea proiectelor de dezvoltare ale comunităţilor locale, în special a celor cu finanţare europeană.

La ceremonia de instalare a prefectului de Cluj au mai participat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, parlamentari, primari, şefi de servicii deconcentrate.

 

Citește și: