513 vizualizări 10 aug 2019

"Partidul Naţional Liberal este pregătit, în orice moment, să-şi asume răspunderea guvernării. Avem soluţii, avem oameni de calitate, vrem să readucem normalitatea, competenţa şi meritocraţia în funcţionarea instituţiilor publice şi în orice moment România are nevoie de noi, Partidul Naţional Liberal este pregătit să-şi asume răspunderea guvernării", a declarat, sâmbătă, Ludovic Orban.

Întrebat ce alianţe va face, liderul PNL nu a dat detalii, însă a spus că dacă va fi necesar, va construi o alianţă parlamentară.

"Vom construi o majoritate parlamentară, obiectivul nostru este să punem punct, cât mai repede posibil, acestei guvernări dezastruoase pentru România care, în fiecare zi, provoacă efecte nocive, pentru fiecare român care
trăieşte în România şi nu face altceva decât să pună pe umerii generaţiilor care vor veni, noi datorii şi noi obligaţii. Cu siguranţă, vom depune moţiune de cenzură în sesiunea parlamentară septembrie- decembrie. Ştiţi foarte bine că am folosit acest instrument democratic, constituţional, care este singurul instrument pe care îl are la dispoziţie opoziţia pentru a da jos Guvernul", a mai declarat Ludovic Orban.

Solicitat să comenteze dacă o majoritate parlamentară poate fi făcută inclusiv cu cei din ALDE şi PRO România, liberalul a răspuns: "Cu orice formaţiune politică sau orice parlamentar care aderă la viziunea preşedintelui Iohannis, la valorile, la principiile fundamentale ale democraţiei de tip liberal de la nivel euro-atlantic şi a celor care, într-adevăr, vor un proces de reconstrucţie în România, un proces de readucere a normalităţii, un proces în care resursele să fie folosite pentru a investi în oameni, în educaţie, în sănătate, în infrastructură, în tot ceea ce este necesar pentru ca românii să poată să aibă o calitate a vieţii în ţara lor".

Orban: Plumb şi Nica, soluţii profund nefericite pentru funcţia de comisar european

Ludovic Orban a catalogat, sâmbătă, drept "profund nefericite" propunerile pentru comisar european şi a precizat că Rovana Plumb şi Dan Nica ar trebui retraşi de către Guvernul României.

"Şi Rovana Plumb şi Dan Nica reprezintă soluţii profund nefericite pentru comisar european. Din punctul meu de vedere, Guvernul trebuie să retragă aceste propuneri pentru că nu cred că vor avea şanse să treacă de audierile
din cadrul Parlamentului European şi riscăm să ne facem de râs cu aceste nominalizări", a declarat, sâmbătă, Ludovic Orban.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis vineri Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcţia de comisar european, şi anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica şi Rovana Plumb, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Pe 26 iulie, prim-ministrul Viorica Dăncilă preciza că ţara noastră va trimite două propuneri pentru funcţia de comisar european, „una de comisar femeie şi una de comisar bărbat”.

Rovana Plumb şi Dan Nica au fost aleşi europarlamentari pe listele PSD. Ei fac parte din formaţiunea politică europeană a Socialiştilor şi Democraţilor, a doua ca reprezentare în Parlamentul European.

 

Citește și: