131 vizualizări 3 feb 2020

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi citită, luni, în Parlament, într-un plen reunit care va începe la ora 14.00.

Executivul este acuzat de către PSD de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi. „Matematic avem 232 de voturi”, a anunţat Marcel Ciolacu, prin urmare ar mai trebui un singur vot.

PSD şi UDMR susţin, în textul moţiunii de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democraţiei româneşti", că Guvernul încălcă principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vinerea trecută, că parlamentarii formaţiunii care votează împotriva moţiunii de cenzură sau lipsesc nemotivat de la vot nu vor mai candida pe listele formaţiunii la alegeri.

El a mai spus că, în prezent, PSD se bazează pe 232 de voturi, în total pentru a fi adoptată moţiunea fiind necesare 233 de voturi.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, joia trecută, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota moţiunea de cenzură, pentru că ar înlesni întoarcerea PSD la putere. El a apreciat, referitor la textul moţiunii de cenzură, că social-democraţii au depăşit ”chiar şi limitele cele mai de jos ale bunului simţ”.

În schimb, Senatorul PSD Daniel Zamfir a afirmat luni că, indiferent de poziţia pe care şi-au exprimat-o liderii ALDE şi PMP, vor fi parlamentari ALDE care vor vota moţiunea de cenzură pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de Executivul condus de Ludovic Orban.

Citește și: