Raluca Pancu
Raluca Pancu
806 vizualizări 18 iun 2017

"Le-am transmis colegilor mei un punct de vedere al meu, dar pe care îl împărtăşeşte şi premierul Grindeanu şi anume: depunerea moţiunii de cenzură reprezintă declanşarea unui război atomic între PSD şi PSD din care, în orice variantă, va pierde psd şi în orice variantă va câştiga Klaus Iohannis. Mai e timp ca doar PSD să aibă de câştigat printr-un dialog normal între premierul Grindeanu şi conducerea PSD. Pot să vă spun, în numele premeirului, că dacă moţiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi, joi va veni Sorin Grindeanu să discute cu cu PSD şi ALDE cum se va forma Guvernul Grindeanu 2", a declarat Ponta.

Însă, dacă moţiunea de cenzură trece, Ponta a precizat că "singura persoană care are dreptul de a desemna un nou premier e preşedintele Iohannis", reamintind faptul că în cele două situaţii în care Klaus Iohannis a avut de desemnat un premier, nu a ţinut cont de solicitarea PSD.

"Preşedintele nu e vreun om docil în slujba PSD", a mai spus Ponta.

Fostul premier a ţinut să precizeze că din partea lui Sorin Grindeanu "există dorinţă de dialog pentru binele României" şi că, "dacă există raţiune, care să fie mai importantă decât orgoliile", PSD poate fi salvat.

"Majoritatea deputaţilor sunt din 2004, în sală asta, vă daţi seama că niciunul nu e fericit că am ajuns să ne facem de râs şi să ne omorâm între noi", a adăugat Ponta, precizând faptul că s-a întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, "pe coridor".

"I-am spus, nu ştiu, nu cred că mi-a dat un răspuns", a răspus Ponta, întrebat dacă i-a împărtăşit lui Dragnea punctul său de vedere.

La sosirea grupului PSD din Camera, Victor Ponta a declarat că a venit să le spună colegilor săi punctul său de vedere, cu privire la depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, subliniind faptul că este în continuare membru în grupul deputaţilor social democraţi.

"Eu sunt membru al grupului PSD. Nu m-a exclus nimeni din grupul PSD şi am venit alături de colegii mei, să îmi spun punctul de vedere. Cred că sunt obligat să spun ceea ce gândesc şi să spun că eu sper că PSD nu declanşează războiul nuclear împotriva PSD. Întotdeuna există loc de dialog până în ultima secundă", a declarat Victor Ponta.

Întrebat cum vede faptul că numele său este invocat des în textul moţiunii de cenzură, Ponta a răspuns că este pentru prima dată când PSD face asta la adresa sa.

"Împotriva mea şi cu numele meu s-au făcut multe moţiuni de cenzură. Asta e prima pe care o face PSD", a spus Ponta.

 

Citește și: