Teodor Bobei
628 vizualizări 19 oct 2019

„În ceea ce mă priveşte pe mine eu sunt încrezător ca Guvernul va trece.Noi suntem în faza in care ne-am asumat răspunderea guvernării, PNL este singurul partid care a prezentat candidat de prim-ministru şi am fost desemant să formez Guvernul. Suntem în procedura de formare a Guvernului, de realizare a programului de Guvernare, care va fi prezentat la finalul termenului constituţional şi suntem, în mod evident, în faza de discuţii cu partenerii noştrii care au contribuit la victoria moţiunii de cenzură pentru a menţine această unitate în învestirea unui Guvern de care este absolută nevoie în această perioadă în România”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, după şedinţa de campanie la care a participat şi Klaus Iohannis, la sediul central PNL.

Preşedintele liberalilor a mai precizat că urmează nouă rundă de consultări cu partidele care au votat moţiunea de cenzură şi că se aşteaptă la un „boicot” al PSD, cu scopul de a menţine Guvernul PSD la Palatul Victoria.

„Luni şi marţi sunt consultări cu societatea civilă şi cu instituţii importante în arhitectura statului român, iar după aceea, miercuri şi dacă este necesar, şi joi, vom avea discuţiile din runda a doua de negocieri. Ne aşteptăm la un boicot al PSD şi vom veni cu o strategie de a trece peste acest boicot ruşinos, penibil, pe care încearcă să-l facă PSD pentru a menţine în mod nelegitim rămăşiţele unui Guvern demis prin moţiune de cenzură”,a mai complrtat liberalul.

Sâmbătă, la sediul central al PNL din Aleea Modrogan, a avut loc o şedinţă de campanie la care a participat şi preşedintele României Klaus Iohannis,

Discuţiile şefului statului cu liderii liberali au avut, cel mai probabil ca teme, aspecte ce ţin de campania pentru alegerile prezidenţiale, dar şi privind negocierile premierului desemnat pentru învestirea guvernului.

 

Citește și: