98 vizualizări 19 ian 2020

„Săptămâna care începe, luni, va intra în teren un sondaj de opinie care va testa potenţialii candidaţi ai partidului, patru la număr. Avem patru candidaţi păe care îi măsurăm, dar, evident, avem şi alţi candidaţi pe care îi măsurăm. (...) În măsura în care rezultatele sondajului sunt relevante. (...) Dacă sunt doi candidaţi apropiaţi ca parametru vom decide în funcţie şi de alte criterii. Dacă cineva iese în evidenţă şi în mod clar se dovedeşte că are cei mai buni parametri, acela va fi candidatul primar”, a spus, duminică dimineaţa, Ludovic Orban, la HotNews.ro.

Orban a precizat că el nu este măsurat în acest sondaj, din punct de vedere al posibilităţii de a candida la Primăria Capitalei.

„Eu sunt măsurat numai ca grad de satisfacţie faţă de exercitarea funcţiei de premier, caşi cotă de încrede ca lider politic, nu sunt măsurat ca şi candidat la Primăria Capitalei, pentru că misiunea mea este să câştig alegerile locale şi parlamentare şi să asigur o bună guvernare. Partidul m-a desemnat, eu nu pot să mă joc cu oamenii şi cu partidul”, a spus sursa citată.

În cadrul aceluiaşi interviu, premierul a discutat şi despre asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi.

El a explicat că nu este operată nicio modificare în ceea ce priveşte alegerea şefilor de consilii judeţene.

Citește și: