Diana Grigore
2169 vizualizări 6 aug 2018

"În lumea liberă, mesajele de revolta, fie chiar şi cu o tentă vulgară, aşa cum sunt exprimate de cetăţeni, constituie o formă de protest individuală, ce trebuie tolerată şi percepută ca atare. A fost suficient ca un român stabilit intr-o ţară liberă să-şi manifeste nemulţumirea faţă de partidul stat (într-un mod, la limită, creativ), iar acest gest a paralizat întregul PSD. Domnule Dragnea, un cetăţean român îşi poate exprima revolta faţă de un grup de interese, precum un partid, dar un preşedinte al Camerei Deputaţilor nu poate face aceleaşi referiri la preşedintele României. Gestul de ieri cu trimitere la preşedintele Iohannis este de nepermis", a scris preşedintele PMP, Eugen Tomac, pe Facebook.

Acesta i-a atras atenţia liderului PSD că nu trebuie să uite că aproape patru milioae de cetăţeni liberi l-au votat pe Klaus Iohannis.

"Înţeleg ca vă simţiţi ca acasă la Antena 3 şi vă puteţi exprima simţirile cum doriţi, dar rămâne totuşi un spaţiu public. Diaspora înseamna circa 4 milioane de cetăţeni romani liberi, care, in 2009 şi 2014, au decis Preşedintele României. Dumeavoastră nu puteti uita asta, doar eraţi şeful de campanie al candidatului PSD. Acum e clar, din nou, cine va decide preşedintele anul viitor. Nu lăsaţi, totuşi, să vă domine frica!", a completat Tomac.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a prezentat, duminică seară, măsurile luate de Guvern pentru creşterea salariilor şi pensiilor, la final scriind pe planşa din platou "Iohannis M...E", explicând ulterior că a vrut să transmită că preşedintele minte şi întrebând retoric "la ce s-a gândit lumea".

"Iohannis M...E - Păi de ce săriţi aşa? Iohannis minte! Păi la ce v-aţi gândit, nu cred că v-aţi gândit la ce s-a gândit el. Eu am arătat că domnul Iohannis minte. Este un fel de Pinochio ca să spunem aşa", a declarat Liviu Dragnea, fiind întrebat ce a vrut să transmită cu mesajul "Iohannis M..E".

Mesajul M....PSD a devenit viral după ce un român, Răzvan Ştefănescu, şi-a pus acest slogan anti-PSD pe plăcuţele de înmatriculare şi a venit cu maşina în ţară din Suedia. După 10 zile, timp în care s-a plimbat prin toată ţara cu maşina, el a fost prins în Capitală, fiindu-i retras permisul. Poliţia a anunţat atunci că deschide şi dosar penal. Ulterior, reprezentanţii IGPR au explicat că vor cere clasarea cauzei şi că permisul îi va fi returnat bărbatului.

Citește și: