Nicolae Oprea
503 vizualizări 18 dec 2019

Proiectul privind aprobarea sumei de un miliard de euro pentru Spitalul Metropolitan şi pentru proiectele adiacente spitalului a provocat, miercuri, tensiuni între Gabriela Firea şi consilierii ALDE.

Gabriela Firea le-a transmis celor de la ALDE că sunt ipocriţi că nu susţin proiectul, iar viceprimarul Capitalei Tomniţa Florescu i-a replicat că nu este ipocrită, ci doar solicită mai multe detalii pentru acest proiect.

Tensiuni au fost şi în ceea ce priveşte licitaţia pentru tramvaie.

„Aţi venit cu agendă la mine, să câştige ASTRA. V-am zis că nu noi, politicienii, decidem cine câştigă. Nu îmi spune nimeni cine trebuie să câştige. Alea nu au fost presiuni?”, a precizat Gabriela Firea, miercuri, la Primăria Capitalei.

Consilierii Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) cer retragerea de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de miercuri a proiectului ce vizează indicatorii de un miliard de euro pentru Spitalul Metropolitan.

Consilierii ALDE susţin că suma la care se ridică construcţia spitalului este una foarte mare, iar proiectul nu conţine suficiente informaţii.

Mai mult decât atât, viceprimarul Capitalei, Tomniţa Florescu, spune şi faptul ca proiectul Primăriei nu face precizări cu privire la modul în care va angaja cei 2.000 de medici ce ar urma să lucreze în această unitate spitalicească.

Consilierii ALDE mai spun şi că, dacă nu se va retrage proiectul, reprezentanţii formaţiunii politice nu va vota punctul aflat pe ordinea de zi a CGMB.

 

Citește și: