Firuta Flutur
118 vizualizări 11 nov 2019

”Ne pregătim foarte mult pentru a avea o dezbatere. Dorim foarte mult ca preşedintele Klaus Iohannis să vină la o dezbatere sau cel puţin la o dezbatere”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu.

El a menţionat că a primit deja invitaţii de la posturi TV.

”Noi dăm curs acestor invitaţii, dar în mod real avem nevoie de un adversar. În primul tur nu am văzut o dorinţă din partea dlui preşedinte. Vom iniţia discuţii (între echipele de campanie - n.r.). Cu cât sunt mai multe dezbateri, nu chiar în fiecare zi, dar cu atât într-adevăr românii pot să vadă în întregime un candidat. Eu cred că doamna Dăncilă a fost foarte transparentă spre deosebire de Klaus Iohannis, pe care nu l-am văzut în patru ani de zile pe la vreo televiziune. Eu cred că un preşednte trebuie să meargă la discuţii cu oameni, să participe la dezbateri, să aibă simţul umorului”, a adăugat Steriu.

El a menţionat că sunt foarte mulţi candidaţi care au valori comune cu Viorica Dăncilă.

”Mircea Diaconu are valori similare. E un patriot. Se poate între candidaţi să existe chiar în timpul campaniei discuţii informale. Valori comune găsim şi cu dl Paleologu”, a exemplificat purtătorul de cuvânt al PSD.

Biroul Electoral Central a anunţat, luni, primele rezultate oficiale, după numărarea voturilor 95,89% din secţiile de votare, potrivit cărora Klaus Iohannis a obţinut 36,91% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă 23,45%. Dan Barna se situează pe locul al treilea, cu 14,19% din voturi.

Citește și: