Alexandru Costea
Diana Grigore
Mediafax
50 vizualizări 6 feb 2020

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, joi, după consultările cu preşedintele Iohannis privind desemnarea unui Guvern, că formaţiunea condusă de el nu are o propunere de premier şi nici nu susţine alegerile parlamentare anticipate.

"I-am spus preşedintelui, foarte explicit, că nu suntem în favoarea alegerilor anticipate, şi acest lucru din două considerente. Primul, cel legat de ordin procedural constituţional. Consituţia prevede nişte paşi care sunt extrem de anevoioşi şi consumatori de timp. Drumul până la alegrile anticipate înseamnă aproximativ patru luni de zile, care creează o serie de consecinţe defavorabile", a declarat, la Palatul Cotroceni, Tăriceanu.

ALDE nu are o propunere de prim-ministru.

"I-am explicat preşedintelui că mi se pare mai firesc ca o propunere să vină din partea partidelor care au ponderea cea mai mare în Parlament şi că avem toată deschiderea să discutăm cu partidele politice găsirea unei soluţii de agregare a unei majorităţi care să poată să dea votul de susţinere pentru viitorul prim-ministru. (...) Nu refuzăm niciun fel de discuţie. În perioada următoare mă aştept ca să existe contacte diverse şi încercarea de a vedea dacă se poate agrega o majoritate în jurul unei propuneri de prim-ministru care să dea o soluţie politică de stabilitate, nu care să ducă la anticipate", a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: