Diana Grigore
381 vizualizări 10 oct 2019

„Sigur că oricând putem discuta teoretic şi de alegeri anticipate. Poate să fie o dorinţă izvorâtă cred că şi din calcule politice dar şi fără ca să cunoaştem bine care sunt mecanismele constituţionale. Constituţia a fost astfel gândită încât să evite pe cât posibil crize politice şi alegeri anticipate. există diferite chei, pârghii care trebuiesc acţionate succesiv, foarte complicat, care consumă mult timp pentru a ajunge la alegeri anticipate. Acesta este motivul pentru care timp de 30 de ani în România nu s-au organizat alegeri anticipate. Soluţia alegerilor anticipate care presupune, evident, o lungă perioadă de instabilitate şi de criză politică, pentru că în momentul de faţă suntem într-o criză politic, că România nu are un premier legitim, este o soluţie care trebuie evitată”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.

Liderul ALDE susţine că o variantă corectă ar fi accelerarea ritmului consultărilor pentru a se ajunge cât mai rapid la un vot în Parlament pe un premier.

„Soluţia care mi se pare cea mai potrivită este ca ritmul consultărilor şi etapelor care urmează să fie cât mai rapid în aşa fel încât cât mai curând să ajungem la un vot în Parlament pe un premier care să pună lucrurile în normalitate, pentru că sunt câteva urgenţe, încheierea bugetului pe 2019 şi proiectul de buget pentru anul viitor”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, consultări cu partidele parlamentare vineri, la ora 11.00, pentru formarea unui nou Guvern, după ce moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar încrederea în Cabinetul Dăncilă retrasă.

 

Citește și: