223 vizualizări 3 mai 2019

"Referendumul este doar un simplu joc politic care îi permite preşedintelui să intre în dezbaterea politică", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu în interviul acordat Reuters, notând că preşedintele Klaus Iohannis vrea obţinerea unui nou mandat în scrutinul prezidenţial care va avea loc spre sfârşitul anului 2019.

Liderul ALDE, care, potrivit Reuters, a sugerat că ar putea candida pentru funcţia de preşedinte al ţării, a precizat: Referendumul "nu rezolvă nicio problemă majoră, deoarece nu cred că există cineva în România care va spune că nu vrea stat de drept ori justiţie independentă".

Încercând să motiveze reformele judiciare lansate de coaliţia de guvernământ, Tăriceanu a declarat că procurorii anticorupţie şi serviciile secrete au utilizat metode care amintesc de perioada comunistă pentru a viza politicieni de rang înalt. "Nu am niciun dubiu că este necesară o operaţiune profundă în sistemul judiciar. Nu putem tolera practicile sprecifice perioadei comuniste, când justiţia era determinată de serviciile secrete şi de procurori", a adăugat Tăriceanu, subliniind, conform Reuters, că protocoalele de cooperare cu serviciile secrete pentru obţinerea interceptărilor şi a altor dovezi au afectat procedurile judiciare.

Citește și: